• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu önünde 'soruşturma' tepkisi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu önünde 'soruşturma' tepkisi
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, sağlık çalışanlarının memuriyetten atılması gerekçesiyle açılan soruşturmaların...

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, sağlık çalışanlarının memuriyetten atılması gerekçesiyle açılan soruşturmaların sona ermesini istedi. İlhan, "Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndaki yüksek disiplin kurunda görevli olan kişilere buradan açıklıkla ifade ediyoruz. Derhal bu soruşturmaları ortadan kaldırın. Burada soruşturulan sağlık emekçilerinin bütün soruşturmalarını sonlandırın." dedi.

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Türkiye Psikiyatri Derneği üyeleri "memuriyetten çıkarılma istemiyle yapılan soruşturmalara tepki için Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu önünde basın açıklaması yaptı. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, utanç nedeniyle Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu önünde olduklarını dile getirdi. Basın açıklamasına CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve HDP milletvekilleri de katıldı. İlhan, "6 sağlık emekçisi arkadaşımızın 20 Temmuz'da Suruç'ta gerçekleştirilen katliam sonrası Ağrı'da yapılan basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle memuriyetten atılması isteniyor. Katliamı protesto ettiği için memuriyetten atılmaya çalışıyor. 3 sağlık emekçisi 14 Mart'ta sağlık hakkına dikkat çekmek için iş bırakma eylemine katıldıkları için memuriyetten atılmaya çalışıyorlar." açıklamasında bulundu.

İlhan, sağlık çalışanlarına açılan soruşturmalara tepki gösterdi. İlhan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Sadece bu soruşturmaların açılmış olması bile Türkiye artık ifade özgürlüğünden yaşam hakkını söz etmekten söz edilemeyeceğini gösteriyor. Türkiye'de demokratik teamüllerin gerçekleştiğini söyleyemiyoruz. Bu soruşturmalar derhal son bulmalıdır. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndaki yüksek disiplin kurunda görevli olan kişilere buradan açıklıkla ifade ediyoruz. Derhal bu soruşturmaları ortadan kaldırın. Burada soruşturulan sağlık emekçilerinin bütün soruşturmalarını sonlandırın. Buradaki arkadaşlarımıza yaşam hakkını savundukları için herhangi bir ceza verme yoluna gitmeyin. Ciddi zorluklar yaşayacağımızın bugüne kadar yaşanan katliamların hiçbir biçimde önünün alınamayacağını görüyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim