• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye-İsrail ilişkileri protesto edildi

Türkiye-İsrail ilişkileri protesto edildi
Eğitim ilke-Sen, Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği ve ÖYB üyesi bir grup Eminönü'nde bir araya gelerek Türkiye-İsrail...

Eğitim ilke-Sen, Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği ve ÖYB üyesi bir grup Eminönü'nde bir araya gelerek Türkiye-İsrail ilişkilerini protesto etti.

Eğitim İlke-Sen, TOKAD VE ÖYB üyeleri, Eminönü Meydan'da toplanarak Türkiye ve İsrail ilişkilerini protesto etti. "İsrail'le Anlaşma, Ümmete ve İnsanlığa Karşı Suçtur, İhanettir" pankartı açtı. Hükümet aleyhine sloganlar atan grup, "Siyonist İsrail halkların dostu değil, katilidir', "Marmara şehitleri pazarlık konusu olamaz" yazılı dövizler taşıdı.

TOKAD İstanbul İl Temsilcisi Emre Karaca, grup adına basın açıklamasını yaptı. Karaca şunları söyledi: "Türkiye ile İsrail arasında yeni bir döneme adım atılıyor. Son yıllarda görünürde kötüleşen ilişkiler onarılıyor, yeni bir ittifak sürecine giriliyor. Siyonist rejimle yapılacak her türlü anlaşmayı reddediyoruz. Böyle bir anlaşmanın İslam ümmetine, Filistin halkına ihanet olduğuna inanıyoruz. İsrail'le anlaşmak ümmete ve insanlığa karşı bir suçtur. Gizli kapaklı yapılan İsrail görüşmeleri bugün alenileşmiş. Hiçbir utanma ve sıkılma duyulmaksızın kamuoyuyla paylaşılmış, hükümet yetkilileri tarafından dost ilan edilmiştir. Bu kararla Filistinli çocuklar bu kararla birlikte bir kez daha toprağa düşmüştür."

AK Parti'nin dış politikasını eleştiren Karaca, "Ortadoğu'da ABD, AB ve NATO gibi şebekelerin marifetiyle bir bataklığa sürüklenen Suriye, İran ve Irak gibi komşularıyla her türlü problemin içinde debelenen bir siyasetin gelip çattığı yer hüsrandır. Zalimlerle iş tutmanın sonucu zülme ve kaosa bulaşmaktan başka bir şey olamaz. Suriye üzerinden yaşanan bilek güreşinde barış ve adaletten yana durmak yerine kaos ve karmaşayı tercih eden AKP iktidarının bütün İslami görünümlü siyasetlerine rağmen gelip demir aldığı liman İsrail olmuştur." ifadelerini kullandı.

Türkiye-İsrail ilişkileri protesto edildi

Türkiye-İsrail ilişkileri protesto edildi

Türkiye-İsrail ilişkileri protesto edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim