• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Türkiye İle Afrika Arasındaki Sağlık İlişkileri Masaya Yatırıldı

Türkiye İle Afrika Arasındaki Sağlık İlişkileri Masaya Yatırıldı
İstanbul Aydın Üniversitesi Afrika Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFRİKAM) ve DEİK Sağlık Turizmi İş Konseyi'nin (SAİK) işbirliği ile düzenlenen ve...

İstanbul Aydın Üniversitesi Afrika Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFRİKAM) ve DEİK Sağlık Turizmi İş Konseyi'nin (SAİK) işbirliği ile düzenlenen ve Afrika ülkeleri Ankara Büyükelçileri'nin katıldığı "Afrika ile Sağlık Diplomasisi" konulu toplantı gerçekleşti.

Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen çalışma toplantısına, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, AFRİKAM Direktörü Prof. Dr. Sedat Aybar ve SAİK Başkanı Dr. Ruşen Yıldırım, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Dr. Öner Güner, Dış İşleri Bakanlığı Afrika Genel Müdür Yardımcısı Aykut Kumbaroğlu, TİKA Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halis Kaya, Türk Havayolları Özel Yolcu Segmenti Müdürü Veysel Taş ile 18 Afrika ülkesi Büyükelçi ve Misyon Temsilcileri ile SAİK Üyesi Acıbadem Sağlık Grubu, Batıgöz Hastanesi, Neolife Tıp Merkezi, Emsey Hastanesi, Güven Hastanesi, İzmir Kent Hastanesi, Lokman Hekim Hastanesi, Bayındır Sağlık Grubu, Memorial Sağlık Grubu, Medikal Park Sağlık Grubu yetkilileri katıldı. Toplantıda Afrika ile sağlık alanındaki ilişkiler ve işbirlikleri ele alındı.

Konuşmacılar, Türkiye'nin Afrika açılım stratejisinde sağlık sektöründeki işbirliğinin önemli bir rol oynadığını belirtirken, konunun bölgenin kalkınması ekseninde ele alındığına vurgu yaptılar. Toplantıda ayrıca, Afrika ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kökleşerek gelişmesi yönünde Afrika'nın ihtiyaçlarına Türkiye'nin sunabileceği katkı ve hizmetler de tartışıldı."Afrika ile Sağlık Diplomasisi" konulu toplantıda katılımcılar, küresel iklim değişikliği ve yapısal faktörlerin etkisiyle Afrika ülkelerinin önemli sağlık sorunları ile karşı karşıya bulunduğunu hatırlatarak, sorunların Afrika'nın kalkınma hedeflerine ulaşmasına engel oluşturduğunu, bunun sık sık dile getirilmesine karşın uluslararası toplumun konuya yeterince ilgi göstermemesinden kaygılandıklarını ifade ettiler.

Afrika'daki sağlık problemlerinin ve sağlık alanında tesis edilebilecek işbirliğinin çok boyutlu olduğunun da vurgulandığı toplantıda sağlık personeli eğitiminden, Afrika'da hastanelerin açılması ve sağlık turizmine kadar pek çok konu ele alındı. Sağlık hizmetleri alanında Türkiye'nin gerçekleştirdiği atılımlar ve bugün geldiği nokta itibariyle Afrika ile işbirliğinin özellikle kamu-özel sektör bağlamında ileriye taşınabileceğine de dikkat çekildi.

Türkiye İle Afrika Arasındaki Sağlık İlişkileri Masaya Yatırıldı

Türkiye İle Afrika Arasındaki Sağlık İlişkileri Masaya Yatırıldı

Türkiye İle Afrika Arasındaki Sağlık İlişkileri Masaya Yatırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim