• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu İş Zirvesi

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu İş Zirvesi
Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) 2016 "İş Zirvesi" Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te bir otelde başladı.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) 2016 "İş Zirvesi" Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te bir otelde başladı. Toplantıda iş dünyası ile deneyimlerini paylaşan Ali Sabancı, aile şirketlerinin önünde duran en önemli sıkıntının hissiyat duygusu olduğunu söyledi. Yemeksepeti.com Kurucu Ortağı ve Ceo'su Nevzat Aydın ise günde 135 bin civarında sipariş aldıklarını kaydetti.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) 2016 "İş Zirvesi" Belek'te başladı. Zirve'ye, Ali Sabancı, Nevzat Aydın, Sadettin Saran, Davut Doğan gibi iş dünyasının tanınmış isimleri katıldı. Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Yemeksepeti.com Kurucu Ortağı ve Ceo'su Nevzat Aydın, katılımcılarla iş dünyasındaki deneyimlerini paylaştı. Amerika'da eğitim gördüğünü hatırlatan Ali Sabancı, eğitim hayatının tamamladıktan sonra aile şirketine geldiğini söyledi. Bazı kişilerin doğuştan aile şirketine dahil olduğunu belirten Sabancı, "Aile şirketinde çok hissi davrananlar oluyor. Ailenin şirketlerinin önünde duran en önemli sıkıntı hissiyat duygusudur. Kimin ailesi ya da oğlu olduğu önemli değil. Senin ne yaptığın çok önemlidir. Ben aile şirketimin dışında başka bir şey denemeye karar verdim. Babam da buna öncülük etti. Aile şirketlerinden ayrılanların en büyük korkusu para kaybetmekten çok itibar kaybetme korkusudur. O itibarin çok büyük avantajları var. Elbette kötü yanları da var. Karşında senin nasıl düşeceğini alkışlayan bir sürü insan oluyor. Bu aileden bile olabilir" diye konuştu.

"UÇAK NASIL KALKAR BİLMİYORUM"

Uçağın nasıl kalktığı konusunda bilgisi olmadığını söyleyen Sabancı, "Başta 465 kişiydik. Şimdi 6 bin kişilik kadromuz var. İşlemci insanlarla çalışmayı seviyorum. İşlemci insanlar daha az sorgular. İlk uçuşlarımızda bedava yemek veriyorduk. Ana yemeğin içindeki balığın 80 gram mı 90 gram mı olduğunu tartışmaya başladık. Bugün yakıtın ne kadar olduğunu bizim pilotlarımız bilmiyordur. Uçak ne kadar yüksekte uçarsa daha az yakıt yakar. 32 bin fitten 36 bin fitte uçmak bizim 3 ayımızı aldı. Toplantılarda ama ve zaten kelimelerini kullanmayı yasakladık. "Ama" kullananlar 5 TL "zaten" kelimelerini kullananlar 10 TL para cezası ödüyordu. Konuşmayı seven bir milletiz ama her zaman her yerde konuşmanın doğru olmadığını düşünmüyorum" diye konuştu.

"GÜNDE 135 BİN SİPARİŞ ALIYORUZ"

Yemeksepeti.com Kurucu Ortağı ve Ceo'su Nevzat Aydın ise Türkiye'de internet ile tanışan ilk insanlardan biri olduğunu söyledi. İnternet kullanmaya dosya indirme ile başladım diyen Aydın, "İnternet ile ilgili bir şey yapmak istedim. Üniversite'de Silikon Vadisi'ne gitmek istedim. Oraya gittim, iyi bir döneme denk geldi. Aklımda 3 4 tane model vardır. Paket servisi ve interneti bir arada buluşturan bir proje hayal ettim. Bizim yaptığımız şekilde yapan bir yer yoktu. 2000 yılında Türkiye'ye döndüm. Türkiye'de kötü bir döneme denk geldik. Kriz dönemi vardı. İlk sıralarda 5- 10 tane sipariş alıyorduk, şimdi 135 bin civarında sipariş alıyoruz. Kurumsallaşma kelimesi bizim sevdiğimiz bir kelime değil. Şirketimizin yaş ortalaması 26'dır. Satış bölümüne alınacak birisinin 8 yıl satış deneyimi olması gerekmiyor. 500 kişilik çalışan ekibimiz var. Şirkete alınan her bir insan, belirli bir aşamadan geçtikten sonra ben 10 dakika görüşüyorum. Kurum kültürüne ne kadar adapte olup olamayacağına ve şirket dışında şirkete ne katacak ona bakıyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu İş Zirvesi

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu İş Zirvesi

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu İş Zirvesi

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu İş Zirvesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim