• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye, Erdoğan'a Hakaret Eden Alman Komedyenin Yargılanmasını İstedi

Türkiye, Erdoğan'a Hakaret Eden Alman Komedyenin Yargılanmasını İstedi
Türk hükümeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili şiiri nedeniyle Alman komedyen Jan Böhmermann'ın yargılanması talebinde bulundu. Top şimdi Alman hükümetinde.

Türkiye, Almanya'nın kamu kanalı ZDF'teki programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında okuduğu 'satirik şiir' (Schaemgedicht) nedeniyle Alman komedyen Jan Böhmermann'ın hakim karşısına çıkması için ilk resmi adımı attı.

SÖZLÜ NOTA

Federal hükümet çevrelerinden alınan bilgilere göre, Türk hükümeti Alman Dışişleri Bakanlığı'na Böhmermann'ın hakim karşısına çıkması yönünde sözlü nota verdi. Alman hükümetinin Türk hükümetinin talebini inceleyeceği, Böhmermann'ın yargılanıp yargılanmayacağı konusunda titiz bir inceleme yapılacağı ve olabildiğince hızlı bir şekilde karar verileceği bildirildi.

BAKANLARIN BİR ARAYA GELMESİ BEKLENİYOR

Konuyla ilgili olarak Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan uzmanların bir araya gelmesi bekleniyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ZDF kanalının bulunduğu Mainz kentindeki savcılık, geçen hafta Alman Ceza Yasası'nın 104'üncü maddesi uyarınca Böhmermann hakkında 'yabancı devlet adamına hakaret etmek' iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Ancak dava açılabilmesi için söz konusu ülkenin şikayetçi olması ve Alman hükümetinin de yabancı devlet adamı olması sebebiyle dava açılmasına onay gerekiyor.

Jan Böhmermann'ın tartışmalı mizah programı "Neo Magazin Royale" 31 Mart tarihinde yayınlanmıştı. Programın yayınlanmasının ardından ZDF kanalı, yayıncılık ilkeleri ile bağdaşmadığı gerekçesiyle programı internetteki arşivinden çıkarmıştı.

Başbakan Angela Merkel de metnin 'kırıcı şekilde kasten kaleme alındığını" belirtmişti.

BİR ALMAN MİZAHÇI DAHA ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Kuzey Almanya Televizyonu NDR'de yayınlanan Extra3 ve ZDF televizyonunda yayınlanan "Neo Magazin Royale" adlı programın sunucusu Jan Böhmermann'ın ardından, 80 yaşındaki ünlü mizahçı Dieter Hallervorden de bir şiirle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

"ERDOĞAN BANA DA DAVA AÇ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Erdoğan bana da dava aç" diye şiir yazan ve müzik eşliğinde seslendiren Dieter Hallervorden, şarkısını dün gece Facebook hesabından paylaştı. Şiirinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği tepkilerle söz konusu programları meşhur ettiğine dikkat çeken Hallervorden, "Erdoğan, Erdoğan beni de meşhur et. Sinirlen ve bana da dava aç. Sen büyük bir reklam adamısın. Benim şarkımı da meşhur et" diye sesleniyor.

Yaklaşık iki dakikalık şarkıda Cumhurbaşkanına yönelik eleştirilerde bulunan Dieter Hallervorden şarkısını "Zengin ama fakir adam Erdoğan, Almanya değil Kürdistan" sözleriyle bitiriyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim