• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Türkiye, Dünyanın En Stratejik Coğrafyasıda

Türkiye, Dünyanın En Stratejik Coğrafyasıda
Kırklareli Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.

Kırklareli Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, Türkiye coğrafyasının, dünyanın en stratejik coğrafyası olduğunu söyledi.

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Türk Kültür Coğrafyası Olarak Balkanlar" başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Bayram, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, konferansta yaptığı konuşmasında, Türk milleti ve tarihi için Balkanlar'ın önemine değindi. Prof. Dr. Günşen, "Balkanlar Türk milleti, Türk tarihi, Türk kültürü ve medeniyetleri, özellikle de Türkoloji için Anadolu ve Orta Asya kadar önemli bir coğrafyadır. Bu kesinlikle unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

"RUSYA VE TÜM DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE'DE"

Toplumların sağlam adımlar atabilmeleri için tarihlerini iyi bilmeleri ve öğrenmeleri gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Günşen, Türkiye'nin de tarihini iyi bilerek adımlar attığına dikkat çekti. Türkiye'nin çok zengin bir tarihinin olduğunu dile getiren Prof. Dr. Günşen şunları kaydetti:

"Eğer bugün ve yarınlarımızı iyi planlamak ve sağlam adımlarla yolumuza devam etmek istiyorsak, mutlaka tarihimizi öğrenmek zorundayız. Türkiye coğrafyası, dünyanın en stratejik coğrafyasıdır. Bu nedenle Rusya gibi tüm dünyanın gözü Türkiye'de. Bu coğrafya, önemli bir coğrafya. Türkiye, dünyanın merkezinde yer alıyor. Anadolu coğrafyasına hâkim olan bir devlet, siyasi, kültürel, ekonomik ve askeri büyümesini gerçekleştirdiğinde, her an tarihin ona sunacağı imkânları iyi değerlendirirse, bir cihan siyaseti güdebilir, dünya siyasetinde söz sahibi hatta dünya lideri olabilir. Biz. Kafkasya, Ortadoğu ve Balkanlar'ın ortasında yer alan bir coğrafyayız. Bu coğrafyaya hâkim olan bir millet, her an dünya siyasetinde gücünü hissettirebilir."

Konferansın ardından, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Bayram, Prof. Dr. Günşen'e plaket takdim etti.

Türkiye, Dünyanın En Stratejik Coğrafyasıda

Türkiye, Dünyanın En Stratejik Coğrafyasıda

Türkiye, Dünyanın En Stratejik Coğrafyasıda

Türkiye, Dünyanın En Stratejik Coğrafyasıda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim