• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye, Dünya Boks Serisi’nde Çin’e Karşı

Türkiye, Dünya Boks Serisi’nde Çin’e Karşı
Dünya Boks Birliği'nin (AIBA) düzenlediği Dünya Boks Serisi kapsamında "Türkiye Conquerors 1453"-"China Drogans" takımları arasında oynanacak karşılaşma...

Dünya Boks Birliği'nin (AIBA) düzenlediği Dünya Boks Serisi kapsamında "Türkiye Conquerors 1453"-"China Drogans" takımları arasında oynanacak karşılaşma yarın 19.30'da başlayacak.

Milli Boksörlerin kendilerine "Türkiye Conquerors 1453" ismini verdikleri boks milli takımı, Çin'in "China Drogans" takımına karşı ringe çıkacak. Dünya Boks Birliği'nin (AIBA) düzenlediği Dünya Boks Serisi (WSB) maçları için Çin Milli Takımı İstanbul'a geldi. Uzak Doğulu rakiplerine karşı milli boksörler, 5 siklette eldiven giyecek. Seyfullah Dumlupınar'ın başantrenör olduğu milli takımda, 49 kiloda Hamza Kartal, 56 kiloda Hakan Çiğdem, 64 kiloda Yakup Şener, 75 kiloda Evren Tubikoğlu ve 91 kiloda Seyda Keser mücadele edecek.

Deplasmanlı olarak düzenlenen Dünya Boks Serisi maçlarında Türkiye'nin grubunda; Çin, Ukrayna ve Küba yer alıyor. Üçü İstanbul'da üçü de rakip ülkelerde olmak üzere toplam 6 maç oynayacak milli takım, şampiyon olması halinde hem para ödülü alacak hem de Rio Olimpiyatları için Nisan ayında Bulgaristan'da oynanacak kota müsabakalarına gitmeye hak kazanacak. İstanbullu spor severler, 16 Ocak Cumartesi günü saat 19.30'da Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonu'na gelerek karşılaşmaları ücretsiz olarak izleyebilecek.

Karşılaşmalar öncesi düzenlenen basın toplantısında Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve AIBA/WSB Süpervizörü Mohamed Moustahsane açıklamalarda bulundu.

GÖZGEÇ: "BU ORGANİZASYONU KİMSENİN KATKISI OLMADAN YAPIYORUZ"

WSB, AIBA'nın son 4 yılda uygulamış olduğu bir turnuva olduğunu belirten Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Biz bunun birinci ve ikinci yılında katıldık. İkinci yılı Boks Federasyonu'nun yaptığı bir organizasyondu. Dünya Boks Serisi ismi olan bir organizasyon. Hem dünya boksuna katkı anlamında, hem profesyonel boksun organize edilmesi adına AIBA Başkanının ve yönetim kurulunun almış olduğu bir kararla yapılan bir uygulamadır. Bu organizasyona sonra biz iki sene ara verdik. Tekrar bu sene olimpiyatlar olduğu için, olimpiyatlara WSB'nin kotasıyla katılabilmek ve sporcuların daha diri olmaları için katıldık. Müsabakalar 3 dakikadan 5 raunt şeklinde oluyor. Amatör maçlar 3 raunttan 3 dakika oynanan maçlar. Dolayısıyla bu maçlarda oynayan sporcuların kota alması kolaylaşacak. Organizasyonu biz yalnız başımıza, Türkiye Boks Federasyonu, Gençlik Spor Bakanlığımızın, Gençlik Spor Müdürlüğümüzün bütçesiyle kimsenin katkısı olmadan, hiçbir kulübün, derneğin katkısı olmadan yapıyoruz" diye konuştu.

Bu turnuvanın süpervizörü olduğunu belirten Mohamed Moustahsane ise, "Bu senin ilk WSB turnuvası. Ben bu turnuvanın süpervizörü olmaktan gurur duyuyorum. Karşılaşmaları burada düzenledikleri için Türkiye Boks Federasyonu'na çok teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye, Dünya Boks Serisi’nde Çin’e Karşı

Türkiye, Dünya Boks Serisi’nde Çin’e Karşı

Türkiye, Dünya Boks Serisi’nde Çin’e Karşı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim