• BIST 9546.43
  • Altın 2489.074
  • Dolar 32.5028
  • Euro 34.7893
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye Doğal Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016

Türkiye Doğal Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016
Türkiye Doğal Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 fuarına günler kala 5 bin metrekarelik alandaki stantlar şimdiden doldu.

Türkiye Doğal Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 fuarına günler kala 5 bin metrekarelik alandaki stantlar şimdiden doldu. Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, ilgiden memnun olduklarını ve fuar sonunda bir bildiri yayınlayacaklarını söyledi.

2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve Sakarya'nın Bilecik ilçesinde uluslararası platformda gerçekleştirilen 2015 Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi bu yıl ikinci defa doğallıktan söz etmeye hazırlanıyor. 2015'te zirve olarak başlayan program bu yıl fuar ve kongre olarak meraklılarını Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 konsepti ile Antalya'da ağırlayacak.

GÜNLER ÖNCESİNDEN TÜM STANTLAR DOLDU

Sağlık, Tarım, Gıda, Spor ve Beslenme ana başlıklarıyla Cumhurbaşkanlık, Başbakanlık, bakanlıklar ve çok sayıda üniversite ile STK'ların desteğiyle hazırlanan fuarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Eşi Dr. Sare Davutoğlu da yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da fuarda yer alacak isimler arasında.

14-17 Nisan tarihleri arasında Expo Center Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarla ilgi Lara bölgesinde bir otelde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Yüksek İhtisas Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, fuarın duyurulmasının ardından günler öncesinden 5 bin metre karelik alandaki tüm stantların dolduğunu söyledi.

ÜRÜNLER SERGİLENECEK VE PANELLERDEN SONRA BİLDİRGE HAZIRLANACAK

Fuarda ürünlerin sergilenmesinin yanı sıra panellerinde olacağını belirten Prof. Karaman, "Ürünleri fuarda gezerken işin uzmanların fuarda olmasıyla birlikte vatandaşlarımız doğal ürünlerle ilgili direkt işin uzmanlarına istediklerini sorup bilgi alabilecek. Aynı zamanda bu fuarda paneller de olacak. Açılışın ilk gününde geleneksel ve tamamlayıcı tıp paneli olacak. Hemen arkasından 2016 yılının dünya bakliyat yılı olması nedeniyle bakliyatla ilgili bir panel olacak. Devamında hayvancılık ve süt sektörüyle ilgili paneller de olacak. Konuşmacılarımız özel sektör temsilcileri hem de konunun uzmanı akademisyenlerden oluşacağı için panellerden de faydalı bir sonuç raporu hazırlanacak. Ayrıca bu fuarda 101 çeşit baklagil sergisi, tıbbı aromatik bitkiler köşesi, organik ürün çeşitleri sergisi, Osmanlı mutfak köşesi ve yöresel peynir çeşitleri bu fuarda yapılacak. Bu türden etkinliklerin sayısı arttıkça vatandaşların bilinçlenmesi artıyor. Bizim amacımız da farkındalık oluşturmak. Yöresel ürünler değil, doğal ve sağlıklı ürünlerin görücüye çıkması. Bu ürünler görücüye çıkınca biz de fuardan çıkan sonuç raporunu paylaşmış olacağız" dedi.

Türkiye Doğal Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016

Türkiye Doğal Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016

Türkiye Doğal Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim