• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye Büyükler Ve Veteranlar Karate Şampiyonası Adana’da Sürüyor

Türkiye Büyükler Ve Veteranlar Karate Şampiyonası Adana’da Sürüyor
Karate Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan ve sezonun son yarışı olan "Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri"...

Karate Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan ve sezonun son yarışı olan "Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri" Adana'da devam ediyor.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvaya emeği geçenlere plaket verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Federasyon Başkanı Delihasan, yıllar sonra Adana'da Türkiye şampiyonasını gerçekleştirdiklerini, turnuvaya 48 ilden 610 sporcunun katıldığını, 86 hakemin görev yaptığını söyledi.

Son yıllarda uluslararası müsabakalarda kazanılan madalyalarla en başarılı federasyonlar arasına girdiklerini ifade eden Delihasan, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Adana'da karate konusunda iyi bir potansiyel var. Rahmetli Mehmet Özlü, bunun tohumlarını atmıştı. Ayrıca organizasyon konusunda deneyimli bir ekip var. Bu nedenle yıllar sonra Türkiye şampiyonasının Adana'da yapılmasını sağladık. Bu bağlamda, Başta Adana Valimiz Mustafa Büyük, Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, turnuvaya ana sponsorluk yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile diğer emeği geçenlere teşekkür ederim. Karatede iyi bir altyapımız var. Ayrıca olanaklar içinde Anadolu'daki tüm başarılı sporcuları belirleyerek bunları milli takımlara kazandırıyoruz. Sporcuların yanı sıra hakem ve antrenör eğitimine büyük önem veriyoruz. 6 hakemimiz dünya sıralamasında ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar. Avrupa ve dünya şampiyonalarında son 10 yılda karate sayesinde İstiklal Marşımızı söyletiyoruz."

Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, 600 kadar sporcuyu Adana'da görmekten duyduğu memnuniyeti anlattı. Çakır, Adana'nın bereketli toprakları gibi kaliteli sporcu ve antrenörlerinin bulunduğunu, çağdaş tesisler sayesinde spor kenti Adana'da her türlü ulusal ve uluslar arası müsabakaya talip olduklarını kaydetti.

Vali Mustafa Büyük'ün direktifleriyle tüm spor dallarına büyük önem verdiklerini belirten Çakır, "Öncelikle Türkiye şampiyonası ve milli takım seçmelerinin Adana'da yapılmasını sağlayan Federasyon Başkanı Esat Delihasan'a teşekkür ederiz. Son yıllarda karatenin başarısından dolayı tüm ülke insanı mutlu oluyor. Dileğimiz, bu başarıların katlanarak büyümesidir" dedi.

SÖZLÜ: "YEREL YÖNETİCİLERİN BİR GÖREVİ DE SPORA DESTEK OLMAK"-

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerel yöneticilerin bir görevinin de sporu desteklemek olduğunu vurguladı. Gençliğe büyük önem verdiklerini ifade eden Sözlü, olanaklar içinde spora kaynak yarattığını, hem Adana, hem de Türkiye'de başaralı sporcu ve kulüplere desteğinin süreceğini açıkladı.

Özellikle Türk sporcuların yurtdışında madalya kazanması, bayrağı göndere çektirmesi ve İstiklal Marşı'nı okutmasından çok gurur duyduğunu belirten Sözlü, Türkiye Karate Şampiyonası'nın Adana'da yapılmasını sağlayan Federasyon Başkanı Esat Delihasan ve yöneticilere teşekkür ederek, desteğinin artarak süreceğinin sözünü verdi.

ATAŞBAK: "TÜM DİLEĞİMİZ KAFİLELERİN KENTİMİZDEN İYİ İZLENİMLE DÖNMESİ"-

Plaket töreni öncesinde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, 48 ilden 610 sporcu, 86 hakem, antrenör ve diğer görevlilerle birlikte bin kişi konuk ettiklerini, turnuva için Adana'yı uygun bulan Federasyon Başkanı Esat Delihasan'a teşekkür ederek, "Tüm dileğimiz spor kafilelerin kentimizden iyi izlenimle dönmesidir" diye konuştu.

Ataşbak, çağdaş tesislerin yanı sıra Adana'da organizasyon konusunda deneyimli bir ekibin bulunduğunu, Vali Mustafa Büyük'ün desteğiyle ulusal ve uluslar arası etkinliklerini Adana'da yapmayı hedefleyen federasyonlara karşı duyarlı davrandıklarını, daha çok faaliyet yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

Turnuvaya sponsorluk yapan Hüseyin Sözlü'ye ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra, Federasyon Başkanı Delihasan, katkılarından dolayı Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile Karate Federasyonu Adana İl Temsilcisi Tahir Türkarslan ile diğer yetkililere plaket verdiler.

Etkinlikte, Kocaeli Milletvekili ve Eski Futbolcu Saffet Sancaklı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Yüreğir İlçe Spor Müdürü Ekrem Ulu, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun ile Büyükşehir Belediyesinden üst düzey yöneticiler hazır bulundular.

Bu arada 20 Aralık Pazar günü milli takım seçmeleri yapılacak.

Türkiye Büyükler Ve Veteranlar Karate Şampiyonası Adana’da Sürüyor

Türkiye Büyükler Ve Veteranlar Karate Şampiyonası Adana’da Sürüyor

Türkiye Büyükler Ve Veteranlar Karate Şampiyonası Adana’da Sürüyor

Türkiye Büyükler Ve Veteranlar Karate Şampiyonası Adana’da Sürüyor

Türkiye Büyükler Ve Veteranlar Karate Şampiyonası Adana’da Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim