• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Türkiye bu ana kitlendi: Davutoğlu, CHP Genel Merkezi'nde

Türkiye bu ana kitlendi: Davutoğlu, CHP Genel Merkezi'nde
Yeni hükümetinin kurulması yönünde yapılacak koalisyon görüşmeleri kapsamında Başbakan Davutoğlu’nun ilk adresi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu oluyor.

Türkiye'nin 7 Haziran seçim sonuçları ortaya çıktığı andan beri beklediği koalisyon hükümeti kurulmasına ilişkin partiler arası görüşmeler bugün başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu beraberindeki heyetle birlikte saat 14.15 sıralarında CHP Genel Merkezi’nde geldi.

Koalisyon turu çerçevesinde,7 Haziran seçimlerinde en çok vekili çıkaran ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini verdiği AKP'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün 2. parti konumundaki CHP'nin kapısını çalıyor.

Koalisyon görüşmelerinin ilk turunda sonuç çıkması beklenmiyor ancak iki tarafta yol haritasının belirlenmesi bakımından görüşmeleri önemsiyor.

Kılıçdaroğlu’nun masasında CHP’nin olmazsa olmaz kabul ettiği 14 madde ve erken seçim olması durumunda olası oy dağılımı gösteren anketler bulunuyor. CHP anlaşılmaya varılması halinde olabilecek mutabakat metinlerini de hazırda tutuyor. Davutoğlu, koalisyon turlarına yarın MHP, çarşamba günü HDP'yi ziyaret edecek.

Heyetlerde hangi isimler var?

CHP'yi ziyaret edecek Ak Parti heyetinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş, Cevdet Yılmaz, Ayşenur Bahçekapılı yer alacak.

CHP heyetinde ise Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında, Faik Öztrak, Akif Hamzaçebi, Haluk Koç ve Selin Sayek Böke bulunacak.

Asıl görüşme bayramdan sonra

Davutoğlu'nun bugün başlayacak ve üç gün sürecek olan ilk tur görüşmelerinin "nezaket ziyaretleri" olması bekleniyor.

Nitekim CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da hafta sonunda yaptığı açıklamada, "ilk tur görüşmelerden sonuç çıkmaz. İkinci tur görüşmelerde belki daha sağlıklı sonuç elde edilebilir" demişti. Kılıçdaroğlu, CHP'nin koalisyon kurmak için açıkladığı 14 ilkeden taviz verilmesinin mümkün olmadığını da söylemişti.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim