• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye bir ilke imza attı!

Türkiye bir ilke imza attı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Kapsamında düzenlenen W20 Zirvesi açılış törenine katıldı. Türkiye G20 dönem başkanlığında bir ilke imza atarak W20 (Women 20) kadın grubunu kurdu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Türkiye olarak G20 dönem başkanlığını devraldığımızda önceliklerimizi 3 başlıkta topladık. Kadınların istihdamı konusunda somut adımlar atıyoruz.

-"Büyümeye çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Kadınların iş gücüne katılması, ihtiyacımız olan büyümeyi elde etmede en önemli imkanımızdır. Bu fırsattan yararlanmak için neler yapılabileceğini beraberce tartışmalıyız. Kaliteyle birlikte kadın ve gençlerin önünü açabilmek, teknolojik gelişmelere imkan sağlamak da ancak kapsayıcı bir büyümeyle mümkündür."

-"G20 ülkeleri olarak geçtiğimiz yıl aldığımız en önemli kararlardan birisi de kadınlarla ilgiliydi. Dünya genelinde 2025 yılına kadar kadın ve erkeklerin iş gücüne katılımları arasındaki farkı yüzde 25 oranında azaltma hedefini Türkiye olarak benimsedik. Bu hedefe ulaşmamız, 10 yıl içinde tüm dünyada 100 milyon kadını iş gücüne kazandırmamız anlamına gelir."

-  BM'de kabul edilen sürdürülebilir 2030 gündemini tanımlayan bir belgedir. Bu yeni kalkınma gündeminin en önemli unsurların kadın erkek arasındaki dengesizliğin kaldırılmasıdır. bugün gerçekleştirdiğimiz zirve sürdürülebilir kalkınmanın hayata geçirilmesi daha fazla olacaktır.

-Kadın ve gençlerin önünü açabilmek, teknolojik gelişmelere imkan sağlamak ancak  kapsayıcı büyümeyle mümkündür. 2025'e kadar kadın-erkek iş gücüne katılım farkı %25 azaltılırsa 10 yılda 100 milyon kadın iş gücüne kazandırılır.

- Kadınların çalışma şartlarının iyileştirilmesine, eğitim öğretimlerinin genişletilmesine ihtiyaç var. Nasip olursa bu ayın sonunda tüm bu açılımların yönetici kadınlarıyla Ankara'da toplantı yaparak yapılan tebliğleri bizzat kendilerinden dinleyeceğim. Ben de bu tebliğleri G20'de anlatacağım. Haydi kızlar okula kampanyası da bu projelerin hedeflerindendi.

DAHA ÇOK ÖLDÜR DİYE BOMBA GÖNDERİYORSUNUZ

- Suriye'de yaşananlar devrim mücadelesini aşmıştır, artık Suriye'de yaşananlar Suriye halkının kurtuluş mücadelesidir. Suriye halkının kurtuluş mücadelesini destekliyoruz. Dünyadaki birçok demokrasi ülkesi bu yaşananları desteklemektedir. Demokratik olduğunu söyleyen ülkelerin çoğu darbeleri destekliyor. Buralara bomba gönderiyorsunuz. Daha çok vur daha çok öldür diye.

DAEŞ ve PKK gibi terör örgütlerini Suriye halkının kurtuluş mücadelesine karşı savaşıyor. Türkiye adı ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin aynı şekilde karşısındadır. Teröre karşı olmak ahlaki bir duruştur. İşinize geldiği için desteklediğiniz terör örgütü yarın silahını size doğrultur. Terörün karakteri ve cibiliyeti budur.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim