• BIST 9550.19
  • Altın 2486.533
  • Dolar 32.5059
  • Euro 34.8109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye, Bayır-bucak’taki Türkmenler İçin Seferber Oldu

Türkiye, Bayır-bucak’taki Türkmenler İçin Seferber Oldu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak başlatılan Bayır-Bucak'taki...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak başlatılan Bayır-Bucak'taki Türkmenlere yardım kampanyasına tahminlerinin çok daha üstünde katılım olduğunu söyledi.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, 11 Ocak günü 10 günlük süre ile Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarında Türkmenlere yönelik yardım kampanyası başlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla başlatılan kampanya hakkında bilgi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, gelinen noktada tahminlerinin çok daha üzerine bir katılım olduğunu ifade ederek, "Tüm duyarlılıkları ve çalışmaları için hem AK Parti teşkilatı mensuplarına hem de tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. 10 günlük bir kampanya süresi verdik ama ertesi gün "bizim TIR'ımız hazır, nereye yollayalım?" şeklinde geri dönüş oldu. Kızılay Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler sonucunda yardımları ağırlıklı olarak hem Yayladağı'ndaki Kızılay depolarına hem de Gaziantep'teki Kızılay depolarına yönlendiriyoruz. Kampanyanın bitişinde Türkmen bölgesine, belki kısmen Halep'e, malzemeler çok daha fazla olursa yine ihtiyaç olan diğer yerlere dağıtımı sağlamak üzere yine bir etkinliğimiz olacak" diye konuştu.

"CİDDİ SIKINTI İÇERİSİNDELER"

Türkiye'nin çevresindeki ülkelerin ve halkların içinde bulunduğu zor durumun AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı gündemini ağırlıklı olarak oluşturduğunu belirten Hotar, şöyle konuştu:

"Bayır-Bucak Türkmenleri Suriye'nin çok acımasızca saldırıları karşısında şuan ciddi sıkıntı içerisinde ve bizden yardım talepleri olmakta. Geçen hafta Suriye Türkmen Meclisi Başkanvekili ve heyeti ile bir görüşme yaptık. Onlardan hem oradaki durumu hem de ihtiyaçlarını öğrendik. Sayın Başbakanımızın talimatıyla Türkiye'de, sosyal politikalar başkanlıklarımızın ve il başkanlıklarımızın takibinde yardım kampanyası başlattık. Aldığımız bilgi doğrultusunda ihtiyaç maddelerini sıraladık. Yöre halkı daha çok kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması, battaniye ve kışlık giysilere ihtiyaç duyuyor."

"HEPSİ AYNI DEĞERDE"

Tek bir kurşun kalem ile tonlarca kuru gıdanın aynı önemde olduğunu vurgulayan Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önemli olan o duyarlılığı görmek ve herkesin bir şekilde destek vermesini sağlamak. Herkes bütçesine göre tek bir konserve ile de katılabiliyor, tonlarca yardım malzemesi ile de katılabiliyor. Hepsi aynı değerde çünkü aynı hedefte. Eminim ki Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimizin dışında Türkmen bölgelerine veya sınır bölgemizde ihtiyaç duyan herkesin ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kadar sonuç alacağız diye düşünüyorum."

BAYIR-BUCAK'TAKİ TÜRKMEN ÇOCUKLARINA SÜRPRİZ

Hotar, Türkiye'de misafir edilen Bayır-Bucaklı Türkmen çocuklarına yönelik bir sürpriz hazırlayacaklarını da söyledi. Hotar, şuan sürpriz olacak ve alt yapısını çalıştıracakları bir proje olduğunu anlatan Hotar, sözlerine şöyle devam etti:

"Sadece ipucu vereceğim çünkü tam netleşmedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geliyor. Biz bu bayramı şuanda ülkemizde misafir olan çocuklarımızla bir arada kutlayabileceğimiz bir etkinlik planlıyoruz."

AK PARTİ'DEN İŞARET DİLİ KURSU

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak 10 güne kadar AK Parti Genel Merkez İşaret Dili Tercümanlığı Kursu başlatacaklarını anlatan Hotar, şunları söyledi: "Bu, öncelikle milletvekillerimize, genel merkez personelimize ve teşkilat mensuplarımıza açacağımız bir kurs ama halkımıza da bir sınıf ayırabiliriz. Buna katılım çok önemli. Tüm belediyelere, tüm derneklere, tüm STK'lara özellikle kamu kurumlarında, hastanelerde, trafikte, herhangi bir ihtiyaç anında işitme engeli olan bir vatandaşımıza en azından asgari düzeyde yardımcı olabileceği işaret dili tercümanlığı öğrenmesini öneriyorum. Bunu yaşadığınız zaman ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyorsunuz. Biz buna da öncülük yapmak istiyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim