• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’dan Dokunulmazlık Ve Çocuk İstismarı Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’dan Dokunulmazlık Ve Çocuk İstismarı Açıklaması
Edirne Barosu binasının açılışına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, dokunulmazlık ve çocuk istismarı konularından açıklamalarda...

Edirne Barosu binasının açılışına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, dokunulmazlık ve çocuk istismarı konularından açıklamalarda bulundu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Edirne Barosu'nun binasının açılışı için Edirne'ye geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, "PKK dokunulmazlığın kaldırılmasını pek bir istiyor. İlk kendimize soracağımız şey düşman bir şeyi yapmanızı istiyorsa niçin istediğini çözmek. Bu sorunun cevabı bulunmalı. Çünkü düşman PKK, dokunulmazlığın kaldırılmasını hevesle bekliyor. Dokunulmazlık kaldırıldığı zaman yapılacak yargılama belki gelecek tutuklamalar, siyasi iktidarın talimatıyla oldu diyecek. Yani siyaset yapan milletvekillerini siyasi iktidarın talimatıyla tutukladılar. Dolayısıyla PKK açısından silahlı mücadele meşru savunma hareketine dönüşmüştür iddiasını ortaya koyacak" dedi.

"YABANCI İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ BUGÜNDEN ÇOK DAHA RAHAT OLARAK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DESTEKLEMEYE BAŞLARLAR"

Kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir dokunulmazlığa gerek olmadığını belirten Feyzioğlu, "Yani bir vekilin statüsüyle, bir başka vatandaşın statüsünü farklı tutmaya, ayrıcalıklı kılmaya gerek var mı? Bu yapıldıktan sonra. Hiçbir ihtiyaç yok. Dokunulmazlığın varlık sebebi, yargıya duyulan güvensizlik. Bunu düzeltecek adım atılmadan dokunulmazlık kaldırılır, vekiller tutuklanmaya başlarsa söylenecek söz, iktidarın talimatıyla oldu bunlar dolayısıyla Türkiye'de siyaset yolu kapandığı için PKK'nın savaşı bir terör değil, uluslar arası hukuka göre özgürlük savaşıdır diye önümüze gelecek. Bu yabancı kamuoylarının PKK'ya meşruiyet affetmesine, meşru olarak tanımasına yol açar ki yabancı istihbarat örgütleri bugünden çok daha rahat olarak terör örgütünü desteklemeye başlarlar. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin müdahalesine kadar iş uzayabilir" dedi.

"PKK'NIN C-4 YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Terör örgütü PKK'nın patlayıcılarının nereden temin ettiğini belirlemenin mümkün olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, "Bugün PKK katliamlarında C-4 kullanıyor. C-4 öyle maden kazılarında kullanılan bir madde değil. O askeri malzeme çok açık yabancı devletler tarafından temin ediliyor PKK'ya. PKK'nın C-4 yapması mümkün değil. Gramının nerden geldiğinin takip edilmesi mümkün. Bütün bu destek açıktan verilmeye başlanırsa bu akıl tutulmasının bize karşılığı daha fazla şehit olarak gelir. Teröristle silahla savaşılır. Terörle akılla savaşılır" ifadelerini kulandı.

"ÇOCUKLAR CİNSEL İSTİSMARA UĞRUYOR, KONU KAÇTI"

Ülkede son günlerde gündemde yer alan çocuk istismarıyla ilgili de açıklama yapan Feyzioğlu, "Cinsel sapıklığın siyaseti, dini mezhebi olmaz. Cinsel sapık her zaman cinsel sapıktır. Her dünya görüşünden, her mezhepten, her dinden her kesimden çıkabilir. Buna tedbiren bu çocukları devletin yurtlarında yatırıp kaldırmak lazımdır. Devletin güvencesinde barındırmak lazımdır. Bu güvenceler boşuna getirilmemiştir. Bizim sistem olarak buna müdahale etmemiz lazım. Yoksa o onun önüne mi yattı, o onun arkasında mı durdu. Bu böylemi yaptı. O ona öyle mi sövdü. Bu millet bu atışmadan, bu sövmeden bıktı. Bu arada çocuklar cinsel istismara uğruyor konu kaçtı. Gündem tamamen değişti siyasilerin atışmasına döndü. Biz ilgilenmiyoruz siyasilerin atışmasıyla, biz çocuklar güven içerisinde okusun diyoruz. Salı günlerin gurup toplantılarında bir birlerine nasıl hakaret ettikleri bizi artık bıktırdı" diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’dan Dokunulmazlık Ve Çocuk İstismarı Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’dan Dokunulmazlık Ve Çocuk İstismarı Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim