• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye Azerbaycan Derneği Hocalı Şehitlerini Andı

Türkiye Azerbaycan Derneği Hocalı Şehitlerini Andı
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Türkiye Azerbaycan Derneği İl Başkanlığı tarafından Hocalı katliamının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen...

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Türkiye Azerbaycan Derneği İl Başkanlığı tarafından Hocalı katliamının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ve konuşmacılığını TÜRKSAM Başkanı Ahmet Gencehan Babiş'in üstlendiği konferansa katıldı.

Türkiye Azerbaycan Derneği Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen konferans Turgutlu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa Kaymakam Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Başkan Yardımcısı Çetin Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Türkiye Azerbaycan Derneği Genel Başkanı Enver Türkoğlu, Türkiye Azerbaycan Derneği İl Başkanı Turgutlu Belediyesi Meclis Üyesi Ender Solhan, Belediye Meclis Üyeleri Yaşar Kozak ve Hasan Koç, MHP İlçe Başkanı Ahmet Köktopçu, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İlçe Başkanı Cemal Gürefe ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, öğrenciler katıldı.

TÜRKSAM BAŞKANI O KARA GECEYİ ANLATTI

Konferansın konuşmacılığını yapan Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı Ahmet Gencehan Babiş, Hocalı Kasabası'nda yaşanan katliamı ve ardından gelen süreçte yaşananları anlattı. Konferansta bir konuşma yaparak Azerbaycan Cumhuriyeti'nin acılarını paylaştıklarını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Bizler aradan geçen uzun yıllara rağmen, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan o kara gece yaşanan soykırımda 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil 613 soydaşımızın tüm dünyanın gözü önünde katledilişinin matemini yaşıyoruz. Bu anlamda Turgutlu Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl açılışını gerçekleştirdiğimiz Hocalı Şehitleri Parkı ile bir nebze de olsa acıları paylaşmaya gayret ettik, şehit edilen soydaşlarımızı unutmamak ve gelecek nesillerin de tarihimizi hatırlaması adına kalıcı bir eser kazandırdık. Hocalı'da ve Türk Dünyası'nın her bir köşesinde toprağa düşen şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, adaletin bir gün tecelli etmesi, akan gözyaşlarının silinmesini temenni ediyorum. Bugün konferans ile yakın tarihimize dikkat çeken Türkiye Azerbaycan Derneği'ni de tebrik ediyorum." dedi.

Konferansın sonunda Türkiye Azerbaycan Derneği İl Başkanı Ender Solhan tarafından Kaymakam Turan ve Başkan Şirin ile katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Türkiye Azerbaycan Derneği Hocalı Şehitlerini Andı

Türkiye Azerbaycan Derneği Hocalı Şehitlerini Andı

Türkiye Azerbaycan Derneği Hocalı Şehitlerini Andı

Türkiye Azerbaycan Derneği Hocalı Şehitlerini Andı

Türkiye Azerbaycan Derneği Hocalı Şehitlerini Andı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim