• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Türkiye-AB KİK heyetinden iç ve dış problemlere karşı birlik ziyaretleri

Türkiye-AB KİK heyetinden iç ve dış problemlere karşı birlik ziyaretleri
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eş başkanlığını yürüttüğü Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) heyetine, Türkiye'de yaşanan iç ve dış...

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eş başkanlığını yürüttüğü Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) heyetine, Türkiye'de yaşanan iç ve dış problemler nedeniyle birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) heyeti, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı ziyaret etti. Ziyarette Hak-İş Başkanı seçilen Mahmut Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı İsmail Koncuk, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın ve davetliler hazır bulundu.

Ziyarette konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de yaşanan iç ve dış problemler nedeniyle birlikte hareket etme çağrısında bulunarak, "Biz diyalog içindeyiz. Türkiye'nin sosyal barışı için işçi işveren olarak katkı sağlıyoruz. Bunda Hak-İş'in büyük katkıları var. Önümüzdeki çalışma döneminde de başarılar diliyorum, kendisini kutluyorum." dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da Türkiye'nin dört bir tarafının ateş çemberiyle sarılı durumda olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin içinde çok büyük sıkıntı yaşandığının altını çizen Feyzioğlu, şöyle konuştu: "Bir taraftan devletimizi korumak zorundayız. Eğer devlet yıkılırsa başımıza ne geleceğini öğrenmek için Suriye örneğine bakmamız yeterli. Türkiye'yi Suriyelileştirmek isteyenlere karşı bir ve beraber olmak zorundayız. Devletin ayakta kalması için merkeze bireyi, vatandaşı koyan hizmete odaklı 77 milyonu kucaklaşan bir anlayışın hakim kılınması lazım. Adalet mülkün temeli olduğuna göre Türkiye'yi hukuk devleti tam işler demokrasisi eksiksiz çalışır hale getirmek de hepimizin görevi. Bugün yıkmak ve birbirimizi yıpratmak zamanı değil Türkiye'nin ortak aklına hepimizin katkıda bulunma zamanıdır." diye konuştu.

KAMU-SEN: BAŞKA BİR TÜRKİYE YOK, GİDECEĞİMİZ BAŞKA YER DE YOK

Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'nin iç ve dış problemleri nedeniyle birlikte yaşamaya muhtaç olduğu günlerden geçtiğini vurguladı. Koncuk, sivil toplum örgütlerinin kucaklaşmaya katkı sağlamalarının gerektiğini söyledi. Sivil toplum örgütlerinin bu şuurda insanlar olduğunu belirten Koncuk, "Başka bir Türkiye yok, gideceğimiz başka bir yer yok. Bizi kabul edecek bir yer de yok. Bu ülkede yaşayan kim varsa her insanın Türkiye'de yeniden kucaklamayı sağlamak amacıyla bir gayret içinde olması lazım. Burada hukukun üstünlüğünü adaleti sağlamak, kucaklamayı sağlamanın temel nedeni olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

HAK-İŞ: BÜTÜN SORUNLARIMIZI KAVGA ETMEDEN ÜLKE GELECEĞİ İÇİN BİRLİKTE ÇÖZMELİYİZ

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ise şöyle konuştu: "Farklı menfaat gruplarını temsil ediyoruz. Menfaatleri çatışan örgütlerden oluşuyoruz. Aynı kulvarda rekabet ettiğimiz örgütler var. Bütün bu farklılıklarımız, rekabet çatışmalarına rağmen biz güzel bir şeyi başardık. Bütün sorunlarımıza kavga etmeden çözümler üretmek ülkemiz ve geleceğimiz için birlikte hareket etme yeteneğini kazandık."

Türkiye-AB KİK heyetinden iç ve dış problemlere karşı birlik ziyaretleri

Türkiye-AB KİK heyetinden iç ve dış problemlere karşı birlik ziyaretleri

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim