• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Türkdoğan’dan KESK’e Geçmiş Olsun Ziyareti

Türkdoğan’dan KESK’e Geçmiş Olsun Ziyareti
İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, SES Genel Merkezi çalışanı Fikret Çağlan ile birlikte temas ve incelemelerde bulunmak...

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, SES Genel Merkezi çalışanı Fikret Çağlan ile birlikte temas ve incelemelerde bulunmak üzere Hakkâri'ye gelerek KESK üyelerini ziyaret etti.

Yüksekova'da devam eden sokağa çıkma yasağı ve Hakkâri'deki gelişmelerle ilgili bilgi almak için kente gelen İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve SES Genel Merkez çalışanı Fikret Çağlan, KESK'te sendika üyeleriyle bir araya geldi. Türkdoğan, önceki gün "öz yönetim" açıklamasına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan SES Denetleme Kurulu Şube Başkanı Metin Demirer'in tutuklanması nedeniyle çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. SES Genel Merkez çalışanı Fikret Çağlan ile birlikte sendikada açıklama yapan Türkdoğan, İnsan Hakları aktivisti ve emekçi Metin Demirer'in tutuklanması üzerine sendikaya geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Türkdoğan, Demirer'in tutuklanma gerekçesini öğrendiğinde hayretler içinde kaldığını belirterek "Aylar önce Hakkari'de yapılan "Öz yönetim" açıklamasına katılan bir çok kişi tutuklanmıştı. Aralarında belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu bazı siyasetçilere çok ağır ceza verildi. Demirer de bu gerekçeyle tutuklandı. İnsanlar demokratik haklarını kullanarak açıklama yaptıkları için bu kadar ağır ceza ile karşılaşıyorlarsa burada demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Hem Türkiye anayasasında hem de Türkiye'nin taraf olduğu uluslar arası sözleşmelerde kişinin demokratik haklarını kullanma hakkı güvence altına alınmıştır. Şimdi ben yargı mensuplarına sormak istiyorum "Türkiye Cumhuriyeti devletinin sistemi değişmiştir. Fiili başkanlık modeline geçilmiştir" denen bir ortamda gerçekten hiçbir şiddet çağrısı yapmayan, şiddeti teşvik etmeyen sadece basın açıklamasına katıldı diye bir kamu emekçisinin tutuklanmasını ne anlama geldiğini izah etmeliler."

SES Genel Merkezi çalışanı Fikret Çağlan, Metin Demirer ile birlikte yıllarca sendikal mücadelede yol yürüdüğü bir arkadaşı olduğunu ifade ederek, "Hakkâri'de sendikaların oluşumunda ciddi bir katkısı olan ve sendikamızın başkanlığını uzun süre yapan bir arkadaş. Metin arkadaş sendikal mücadelenin her alanında görev almış bir emekçidir. Bugün bir çok yerde sendikalara yönelik baskı ve tutuklamalar var. Biz bunları sendikamıza dönük bir saldırı olarak düşünüyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Biran önce arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Emekçilere dönük saldırılara karşı mücadelemiz devam edecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim