• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Turkcell’in Hedefi Lıfecell İle Ukrayna Pazarının Lideri Olmak

Turkcell’in Hedefi Lıfecell İle Ukrayna Pazarının Lideri Olmak
Bölgesel güç olma yolunda Ukrayna'yı pilot ülke olarak tanımlayan Turkcell, ülkedeki iştiraki "life'ı teknoloji altyapısından sonra marka yüzüyle de...

Bölgesel güç olma yolunda Ukrayna'yı pilot ülke olarak tanımlayan Turkcell, ülkedeki iştiraki "life'ı teknoloji altyapısından sonra marka yüzüyle de yeniden yapılandırıyor. Turkcell'in Ukrayna'daki iştiraki life:), 3G+ ile açtığı yeni dönem ve Turkcell'in marka bütünleşmesi stratejisi kapsamında artık Ukrayna'ya lifecell markası altında hizmet verecek.

Temmuz ayında yerel ortağının yüzde 44,96 hissesini satın alarak life'ın tamamının sahibi olan Turkcell, uluslararası operasyonları için pilot ülkesi olan Ukrayna'da marka değişimine gittiğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada; Turkcell'in Ukrayna'daki iştiraki life, 3G+ ile açtığı yeni dönem ve Turkcell'in marka bütünleşmesi stratejisi kapsamında, artık Ukrayna'ya lifecell markası altında hizmet vereceğini bildirdi. Ayrıca; Ukrayna'yı uluslararası büyüme hedeflerinin kaldıraç ülkesi olarak konumladığını ve uluslararası marka bütünleşmesine de bu ülkeden başladığını kaydetti.

Marka değişimi kapsamında ülkede çapında 91 şehirde 184 münhasır mağaza, lifecell logosu ve Turkcell'in de ana renkleri olan sarı ve mavi renklerle donatılacağını belirten Turkcell, buna ilaveten, 144 satış noktası lifecell markası altında hizmet verecek.

lifecell'in doğuş sürecini Ukrayna'da düzenlenen marka lansmanı toplantısında Ukrayna ve Türk basınına anlatan lifecell Genel Müdürü Burak Ersoy, "3G+ ve Turkcell'in yüzde 100 desteği ile başlayan yeni dönemin işareti olan bu değişim, life'ın yenilikçi ve enerjik yapısının Turkcell'in teknoloji liderliği ve tecrübesiyle birleşmesini en iyi biçimde yansıtıyor. lifecell markasının ortaya çıkması, sadece görsel bir farklılaşma ile sınırlı değil. Ukrayna'ya 3G'yi getiren ilk GSM operatörü olarak ortaya koyduğumuz teknolojik liderliği, hem marka duruşumuz, hem ürün ve servislerimiz, hem de sunduğumuz müşteri deneyimi ile yukarı taşıyacağız. Bunu yaparken de, Turkcell'in tecrübesinden ve desteğinden her geçen gün daha fazla faydalanacağız" dedi.

"TÜRK ŞİRKETLERİNE SON DÖNEMDE ÇOK DAHA YAKIN BİR İLGİ VAR"

Kendisinin 4 ay önce Ukrayna'ya gittiğini belirten Ersoy, "Ukrayna potansiyeli yüksek bir ülke. Çok eğitimli, birikim sahibi ve çok yetenekli insan kaynağına sahip. Ben Ukrayna'yı Avrupa içerisinde görüyorum. Bu açıdan bakılırsa Ukrayna, Türkiye'ye de benziyor" ifadelerini kullandı. Bir Türk şirketi olarak Ukrayna'da faaliyet göstermenin hiç bir zorluğu olmadığını belirten Ersoy, aksine son dönemde Türk şirketlerine çok daha yakın bir ilgi olduğunu söyledi.

"TURKCELL'İN RENKLERİ UKRAYNA'YA ÇOK UYDU"

Turkcell'in renklerinin Ukrayna'ya çok uyduğunu belirten Ersoy, Şirket logosunda "kırmızı-beyaz" yerine Ukrayna bayrağını çağrıştıran Turkcell'in "sarı-mavi" renkleri kullanıldığını bunun şirketin renkleri olduğunu söyledi.

"HEDEFİMİZ LİDER OLMAK"

Ukrayna'daki yatırımlarının kendileri için önemli olduğunu ve Ukrayna'da kalıcı olduklarını vurgulayan lifecell Genel Müdürü Burak Ersoy, "Şuan Ukrayna'nın en büyük üçüncü GSM operatörüyüz, hedefimiz pazarın lideri olmak. Bir çok yenilikle ve Turkcell'in uluslararası deneyimi, inovasyonlarını Ukraynalılar ile paylaşıyoruz. lifecell daha çok genç nüfus arasında yaygın olarak kullanılıyor. Abonelerimizin yüzde 45'i akıllı telefon kullanıyor bu oran ile pazarın lideriyiz. Bir çok proje üzerinde çalışıyoruz, yaş olarak daha üst gruplar arasında yaygınlaşmak için çalışmalar yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri, spor klupleri ile çalışma gibi bir çok şey var masamızda. Yeni mağaza konseptimiz ile de Ukrayna'da daha önce görülmemiş bir hizmet vermeye başladık. Ülkede cihazların deneyimlenebileceği mağaza sistemi yok lifecell tıpkı Türkiye'de olduğu gibi cihazları camekandan çıkartıp dokunarak, deneyerek alabilecekleri mağazalarla hizmet vermeye başladık" dedi.

3G'YE EN BÜYÜK YATIRIM YAPAN ŞİRKET

Ukrayna pazarında, 3G ihalesinde en büyük yatırımı yapan şirket, 2015'in Şubat ayı sonunda yapılan ihalede, 118,4 milyon dolar ile yatırıma en elverişli frekansı almaya hak kazanmıştı. İhalenin ardından life 3G'yi 3 ayda devreye sokmayı başardı. Şirket, 3G'yi, 63,3 Mpbs'a kadar hıza imkan veren üç taşıyıcı teknolojisi ve 3G+ markasıyla Ukrayna'ya taşıdığını, 6 ay gibi kısa bir süre içinde 13,8 milyon müşterisinin 2 milyonunu 3G+'li yaptığını ve bu hizmetten faydalanabilecek her iki müşteriden biri aktif 3G kullanıcısı haline geldiğini bildirdi ve şebekedeki veri trafiğinin, Mayıs ayından bu yana yüzde 50 arttığını açıkladı.

BiP UKRAYNA DİLİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

life son olarak Turkcell'in iletişim platformu BiP'i de Ukrayna'da yerel dil ve yerelleştirmiş içeriklerle, ve sesli ve görüntülü konuşma özellikleriyle hayata geçirdiğini, böylelikle life müşterilerinin, 3G'nin sunduğu mobil ürün ve servisler dünyasına da hızlı bir giriş yapmış olduğunu kaydetti.

life:)'tan lifecell'e

23 Şubat 2015: Turkcell'in desteğiyle life:) Ukrayna 3G ihalesinde yatırıma en elverişli frekansı en yüksek teklifi vererek aldı. İhale günü kuruyla 118,4 milyon dolar lisans yatırımı sözü verildi.

20 Mart 2015: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında, Erdoğan ve Ukraynalı mevkidaşı Petro Poroşenko himayelerindeki törenle, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Turkcell'in yatırımını gösteren sembolik çekini Ukrayna Başbakan Yardımcısı Gennadiy Zubko'ya takdim etti.

19 Mayıs 2015: 3G+'nın Lviv'de faaliyete geçmesiyle life:) ülkeye bu teknolojiyi getiren ilk GSM şirketi oldu. 4 Haziran'da Kiev ve diğer Ukrayna şehirleri de 3G ile tanıştı. 4 Haziran'da Kiev'de yapılan lansmanda Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Ukrayna uluslararası operasyonlarımız için pilot ülke" dedi.

10 Temmuz 2015: Turkcell ve SCM arasında varılan anlaşmanın tamamlanmasıyla, life:) yüzde 100 Turkcell iştiraki haline geldi.

1 Ekim 2015: Turkcell Perakende Satış ve Dağıtım Kanalları Grup Başkanı Burak Ersoy, life:) CEO'su olarak göreve başladı.

16 Aralık 2015: Turkcell'in IP tabanlı iletişim platformu BiP, Ukrayna'da yerel dil, yerel içerik, sesli ve görüntülü konuşma özellikleriyle devreye girdi.

Turkcell’in Hedefi Lıfecell İle Ukrayna Pazarının Lideri Olmak

Turkcell’in Hedefi Lıfecell İle Ukrayna Pazarının Lideri Olmak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim