• BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Turkcell'den 1 yılda 33 milyon liralık enerji tasarrufu

Turkcell'den 1 yılda 33 milyon liralık enerji tasarrufu
Turkcell'in geçen yıl çevre dostu sistemlere yaptığı yatırım miktarı 185 milyon liraya yaklaştı.

Turkcell, altyapı ve iş süreçlerinde çevre dostu çözümleri kullanarak 2017 yılında 95 milyon kilovatsaati aşan 33 milyon liralık enerji tasarrufu sağladığını bildirdi.

Şirket açıklamasına göre, insanı, ekonomiyi, çevreyi bir bütün olarak gören Turkcell her adımını sürdürülebilirlik bilinciyle atıyor. Bu amaçla enerji tasarrufuna yönelik teknoloji ve uygulamalarını iş süreçlerinin her aşamasında hayata geçiren Turkcell, hem çevre korumasına hem de Türkiye'nin enerji faturasının azaltılmasına katkı sağlıyor.

Turkcell, 2017 yılı boyunca uyguladığı verimlilik ve tasarruf çözümleri sayesinde 95 milyon kilovatsaati aşan enerji ile 33 milyon liralık tasarruf sağladı. Elde edilen bu tasarruf miktarı, 36 bin hanenin bir yıllık toplam elektrik tüketimine denk geliyor. 

- Şebeke modernizasyonun enerji tasarrufuna katkısı 25 milyon kilovatsaat

Şebekesinin modernizasyonu için yapılan çalışmalarda da enerji tasarrufunu ön planda tutan Turkcell, önceki yıllarda 26 noktaya kurduğu güneş panelleri ve rüzgar türbinlerine bu yıl da yenilerini ekledi.

Yeni kurulan güneş paneli ve rüzgar tribünleri sayesinde yenilenebilir enerjiyle çalışan iletişim üniteleri enerji tasarrufuna önemli katkı sağladı. Bu sayede Turkcell, sadece şebekesinde yaptığı bu modernizasyon çalışmaları ile 2017'de 9 bin hanenin yıllık elektrik tüketimine karşılık gelen 25 milyon kilovatsaat enerji tasarrufu sağladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Grup Başkanı Gediz Sezgin, şunları kaydetti:

"Turkcell olarak çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanlarında üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz. Hepimiz için daha iyi bir gelecek yaratmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için çevre dostu çözüm ve uygulamalarımızı işimizin her noktasında hayata geçiriyoruz. Sonuç olarak her anlamda sürdürülebilir bir dünya için yatırımlarımızı sürekli artırıyoruz.

2017 yılında kendi şebekemizdeki çevre dostu sistemlere yaptığımız yatırım 185 milyon liraya yaklaştı. Böylece sadece 2017 yılında enerji kullanımımızda 95 milyon kilovatsaati aşan bir tasarruf sağladık. Doğa dostu yenilenebilir ve alternatif enerji odaklı çalışmalarımızla sürdürülebilir kalkınma alanında ülkemiz ve sektörümüz için iyi bir örnek oluşturduğumuza inanıyor, ortaya çıkan bu tasarruf miktarının ülkemiz ve sektörümüz için çok önemli bir değer olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da çevresel sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımızı artırarak çevreyi koruyan, verimlilik ve tasarruf sağlayan çözüm ve uygulamalarımıza devam edeceğiz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim