• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Turkcell Zeka Küpü’nden robot çıktı

Turkcell Zeka Küpü’nden robot çıktı
Turkcell'in projelerinden olan Zeka Küpü Projesi kapsamında, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nde üstün...

Turkcell'in projelerinden olan Zeka Küpü Projesi kapsamında, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nde üstün ve özel yetenekli öğrencilerin gelişimi için "Zeka Küpü Teknoloji Laboratuvarının" açılışı yapıldı.

Türkiye'nin geleceğine yön verecek genç nüfusa fayda sağlamak adına sosyal inovasyon alanında öncü adımlar atan Turkcell, Zeka Küpü projesi kapsamında üstün ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'yle işbirliğine giderek okulda Zeka Küpü Teknoloji Laboratuvarını yaptı. Laboratuvarın açılış programına, Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, İnanç Mekatronik Kulübü öğrencileri ve davetliler katıldı.

"En önemli şey hayaller"

Zeka Küpü Teknoloji Laboratuvarının açılış programında konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "En önemli şeyle başlamak istedim. En önemli şey hayaller. Benim hep bir hayalim vardı. X-Men gibi müthiş yetenekli müthiş bilgili insanları daha iyiye daha hızlı ulaştırabilmek. Bu hayale ulaşmak benim için mümkün değil ama bu insanlar bu hayale ulaşmışlar. Aklımdan hep şu geçiyor. Daha yeni kendi sosyal inovasyonumuz projelerimizde biz engelliler için, özel ihtiyaçları olan insanlar için ve üstün yetenekli üstün zekalı insanlar için nasıl programlar yapabiliriz onları düşünüyoruz" dedi.

"Türkiye, endüstri dört nokta sıfırda liderlik arayışı içerisinde olmalı"

Zeka Küpü Laboratuvarı ile ilgili bilgiler veren Terzioğlu, "Dünya bir endüstri dört nokta sıfır dönüşümü içerisinde. Türkiye'de burada bir liderlik arayışı içerisinde olmalı diye düşünüyoruz. Türkiye'nin 81 ilinde BİLSEM yani ileri zekalı çocuklar için yaratılmış çalışma atölyeleri var. Öncelikle bu atölyelerde zeka küpü atölyeleri kurarak başladık. Bugünde burada İnanç Türkeş Lisesini aynı bu aynı laboratuvarla donatmış durumdayız. Bu laboratuvarda bilgisayarlar var. Üç boyutlu yazıcı var. Aynı zamanda da yazılım geliştirmek için ve donanım geliştirmek için bazı maddeler var. Bunun dışında bu okul hem sabit hem mobil internete erişik olduğu bir okul ve hem öğretmen, hem çalışan hem de öğrencilerin ellerinde de internete erişebilecekleri tabletler var. Amacımız bilgiye erişebilecekleri erişimi kolaylaştırmak, yaratmak, üretmek için gerekli araçları öğrencilerin ellerinin altına getirmek ve bu laboratuvarda da onlara bir eğitim alanı yaratmak istedik" şeklinde konuştu.

"Öğrencilerimizin Türkiye'nin gelişmesine fayda sağlayacak çalışmalar yapacağını ümit ediyorum"

Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise "Hepimizin çok yakından tanıdığı, hayatımızın artık bir parçası olan ve sosyal inovasyon yönünden yaptığı çalışmalar bakımından Kaan beyin şahsında Turkcell'e beraber olmaktan ve bugünün yanı sıra önümüzde ki günler içinde gençlere hitap eden bir konu olmasından dolayı projeyi başlatmış ve devam etmiş olmanın çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu arada İnanç Mekatronik Kulübünde ki arkadaşları projeleri için tebrik ediyorum. En son katıldıkları yarışmada İlham Verici Mühendislik ödülüne layık görülmüşler. Önemle ifade etmek istiyorum ki Turkcell'e başlatmış olduğumuz iş birliği ilk aşamada okulumuzun teknoloji alt yapısı özverili çalışmaları sayesinde çok etkin bir süreçte yenilendi. Bundan sonra ki süreçte de Turkcell'in kıymetli destekleri ile öğrencilerimizin önce kendilerine, sonra Türkiye'ye ve Türkiye'nin gelişmesine ve genel olarak da insanlığa fayda sağlayacak çalışmalara doğru gideceklerini ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Üç boyutlu yazıcı desteği, bizim en büyük yardımcımız oldu"

Açılan Zeka Küpü Teknoloji Laboratuvarını kullanan ve bu laboratuvarda geliştirdikleri robotlar ile ödül alan İnanç Mekatronik Kulübü Kaptanı Elif Dilge Gül, "Biz bu laboratuvarı birkaç ay önce kullanmaya başladık. Bizim buna ihtiyacımız vardı. Hem Turkcell hem okulumuz bunun farkındaydı. Bizim en büyük yardımcımız üç boyutlu yazıcı desteği oldu. Çünkü bizim bunlara ulaşmamız zordu. Örneğin öncesinde bazı üniversitelerin 3D printerlerini ödünç alarak kullanıyorduk. Robotumuzun tamamını kendimiz bilgisayar destekli platformlarda çiziyoruz. Ondan sonra bunun parçaları yapılıyor. Bu parçalardan bazılarını bu 3D printer ile yapıyoruz. Bu sayede daha hızlı ulaşmış oluyoruz. Bunun dışında bu sınıfa işimize yarayacak çok fazla malzeme var. Biz bunların hepsinden ayrı ayrı fayda görüyoruz" dedi.

Programın sonunda Zeka Küpü Teknoloji Laboratuvarı gezildi.

Turkcell Zeka Küpü’nden robot çıktı

Turkcell Zeka Küpü’nden robot çıktı

Turkcell Zeka Küpü’nden robot çıktı

Turkcell Zeka Küpü’nden robot çıktı

Turkcell Zeka Küpü’nden robot çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim