• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Turkcell ve Huawei işbirliğine gidiyor

Turkcell ve Huawei işbirliğine gidiyor
İki teknoloji devi Turkcell ve Huawei, 5G olarak da bilinen yeni nesil kablosuz teknolojilerin geliştirilmesine yönelik stratejik işbirliği başlattıklarını duyurdu.

Turkcell (NYSE:TKC)(BIST:TCELL) ve Huawei, 5G teknolojileri üzerinde ortak çalışma, araştırma ve geliştirmeye yönelik işbirliği için karşılıklı bir mutabakat anlaşması imzaladı. İmza törenine Çin’de resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ping Guo tarafından imzalanan anlaşma kapsamında iki şirket, stratejik ortaklıklarını bir üst aşamaya taşırlarken, özellikle 5G teknolojilerinin araştırılması ve geliştirilmesine yönelik gelecekteki işbirliğini artıracak imkânları belirleme konusunda da önemli bir adım atmış oldu.Turkcell ve Huawei, 5G teknolojileri ile ilişkili araştırma geliştirme çalışmalarının, sektördeki gelişmelerin, küresel 5G standartlaştırma süreçlerinin paylaşılmasına ve Türkiye pazarındaki ihtiyaçların analiz edilmesine yönelik düzenli toplantı ve atölye çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefliyor. İki dev şirket, 5G üzerinde yapacakları ortak AR-GE çalışmaları ile nesnelerin kesintisiz ve daha güçlü iletişim kurdukları bir dünya için son kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça konuyla ilgili açıklamasında şöyle konuştu: “Turkcell olarak en gelişmiş 5G teknolojilerini şekillendirmek ve uygulamak konusunda kararlıyız. Huawei ile ortak olarak hem bireysel hem de kurumsal müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamayı hedefliyoruz. Şirketlerimiz ayrıca AR-GE alanındaki işbirliği fırsatlarını da kollayacak ve inceleyecekler. 5G alanında dünyadaki tüm iş ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz."

Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ping Guo ise konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Hem Türkiye’nin hem de bölgesinin inovatif lideri Turkcell, her zaman yeni fikirler ve çözümler yaratıyor. Biz ise Turkcell ile olan işbirliğimizi önümüzdeki dönemde daha da güçlendirmek istiyoruz. 5G teknolojisi ve mimarisi, 4G ile kıyaslandığında oldukça farklı olacak. Bu bakımdan, iki şirket arasında bugün imzaladığımız anlaşma ile gerçekleştirilecek ortak 5G araştırma ve geliştirme çalışmalarının çok büyük ve değerli sonuçlar yaratacağına ve hem Turkcell hem de Türkiye’nin standartlar ve teknolojiler konusundaki ihtiyaçlarına yanıt sunacağına inanıyoruz.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim