• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Turkcell T60 tanıtıldı

Turkcell T60 tanıtıldı
Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı T serisi akıllı telefonlara bir yenisini daha ekledi. Turkcell T60, 8 çekirdekli işlemcisi, 13 MP'lik gelişmiş kamerası ve akıllı sensörleriyle, T serisinin en gelişmiş ve en yeni üyesi oldu.

T60'ın tanıtım toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, serinin yeni modelinin haziran ayının ikinci yarısında raflarda olacağını belirterek, "Turkcell T60, en son teknolojiyi en uygun koşullarda insanımızla buluşturduğumuz T serisi akıllı telefonlarımızın en yenisi. T60 da serinin diğer cihazları gibi birçok yeniliği beraberinde getiriyor" dedi.

Türkiye'nin Turkcell markasını taşıyan akıllı telefonlara gösterdiği ilginin kendileri için çok önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getiren Terzioğlu, şunları kaydetti:

"T serisinin toplam 2 milyondan fazla kullanıcıya ulaşması, Turkcell T50'nin 500 binin üzerinde satarak rekora imza atması, yalnızca Turkcell açısından değil ülke ekonomisi açısından da büyük anlam taşıyor. T serisiyle bugüne dek cari açığın kapatılmasına dönük 1 milyar liralık pozitif katkı yaptık. T serisinin bugüne kadarki en gelişmiş üyesi olan Turkcell T60 ile bu başarının katlanacağına inanıyoruz."

Terzioğlu, Turkcell şebekesinde akılllı telefon penetrasyonunun yüzde 42'lik oranla 13,2 milyona ulaştığını, bu yılın sonuna kadar T60'ın da pozitif etkisiyle bu oranın yüzde 50'ye geleceğine inandığını dile getirdi.

T serisini tercih eden müşterilerinin yüzde 70'inin hayatlarında ilk kez bir akıllı telefon kullandığını anlatan Terzioğlu, "T serisi, Turkcell'in hızlı internetiyle birleşince insanlarımızın ve şirketlerimizin hayatları daha da kolaylaşıyor, işlerini her yerden rahat ve hızlı bir şekilde yapabilmelerine imkan sağlıyor. Turkcell T40 ile Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonuna imza atmış, T50 ile bu geleneği devam ettirmiştik. Turkcell T60'ın üretiminin bir kısmını yine Türkiye'de gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Kaan Terzioğlu, Turkcell T60'ın ön sipariş verenler için 799 liralık özel fiyatıyla satışa sunulacağını söyledi.

"Birinci çeyrek sonuçlarımız bizi umutlandırdı"

Turkcell'in gelecek vizyonuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Terzioğlu, şunları kaydetti:
"Turkcell, gelecek 10 yıl içerisinde bölgesel varlıkları ve küresel ürünleri olan entegre bir iletişim ve teknoloji hizmet şirketi olarak Türkiye'nin layık olduğu hizmetleri sağlamaya devam edecek. Türkiye'de başardığı ve yarattığı değeri de bölgeye hatta spesifik ürünleriyle bütün dünyaya taşımak, Türkiye'nin elçisi olmak üzere bir görev almaya talip olacak. Bundan sonra operasyonlarımıza "Turkcell Türkiye" ve "Turkcell Uluslararası" perspektifiyle bakacağız. Bugün işimizin belki yüzde 8'i uluslararasından gelmekle beraber, önümüzdeki 5-7 yıllık perspektif içerisinde bu oranın gittikçe büyüdüğünü göreceğiz."
Kaan Terzioğlu, Turkcell'in 2015 yılı birinci çeyrek sonuçlarının kendilerini umutlandırdığını belirterek, gelecek yıla olumlu, kendilerine de güven içerisinde baktıklarını ifade etti.
T60'ın sensörleri yazılımcılar için fırsat sunacak
Verilen bilgilere göre, Turkcell T60'ın en önemli özelliklerinden birisi sensörleri. Üzerindeki sensörler sayesinde ortamdaki sıcaklığı, nemi ve basıncı ölçebilen T60, aynı zamanda kullanıcılarının gün içerisinde kaç adım attığını da sayabiliyor.
Mobil uygulama alanına yıllardır büyük destek vererek on binlerce yazılımcıya mobil uygulama eğitimleri veren Turkcell, yeni akıllı telefonu ile uygulama geliştiricilere de yeni bir alan daha açmış oluyor.

Ses ve hareketle kamera kontrolü

Turkcell T60, 13 MP'lik otomatik odaklama özellikli arka kamerasıyla kaliteli ve canlı görüntüler elde ediyor. 5 MP ön kamera ise "selfie"ler için ideal.
Turkcell T60'ın iddialı olduğu bir diğer akıllı özelliği ise sesli komut veya el işaretleriyle kumanda edilebilmesi. Akıllı telefonu çok daha akıllı hale getiren bu özellik sayesinde telefona temas etmeden sesli komut, el işaretiyle veya gülümseme ile selfie çekmek, gelen bir aramayı kabul ya da reddetmek mümkün.
Çekim kalitesinin yanı sıra T60'ın fotoğraf ve video çekiminde iddialı olmasını sağlayan bir diğer faktör ise Turkcell için geliştirilen kamera uygulaması. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, çektikleri fotoğraf ve videoları ek bir uygulamaya gerek kalmadan seçtikleri filtreyi ekleyerek paylaşabilecek. Turkcell T60'ın kamerası aynı zamanda HDR çekim desteği, panoramik çekim ve düşük ışık çekim modu gibi gelişmiş kamera özelliklerine de sahip.
Ön siparişler 15 Mayıs'tan itibaren verilebilecek
T serisinin yeni modeli Turkcell T60, sadece ön sipariş verenler için 799 liralık özel fiyatıyla satışa sunulacak. T60'ı 799 liraya satın almak isteyenler 15 Mayıs'tan itibaren ön talepte bulunabilecek.
Bugüne kadar sunulan Turkcell markalı cihazlar arasında en gelişmiş teknolojiye sahip olan akılı telefonun 7.8 milimetrelik ince tasarımını, HD kalitesinde multimedya deneyimi sunan 5 inçlik ekranı tamamlıyor.
Çok daha güçlü ve hızlı performans için 8 çekirdekli 1.5 GHz Qualcomm işlemciyle donatılan cihaz, Android'in Lollipop sürümüne sahip. 2400 mAh batarya ise Turkcell'lileri yoğun kullanımda bile yolda bırakmıyor.
150 Mbps hız kapasitesiyle 4G teknolojisine uyumlu olan T60'ın 16 GB'lık dahili hafızası, SD kart ile 32 GB'a kadar artırılabiliyor.
Dileyen kullanıcılar, Turkcell T60'a aksesuarlarıyla birlikte sahip olabilecek. Lazer klavye, akıllı kılıf ve sanal gerçeklik gözlüğü T60'ı, sunduğu yenilikler açısından öne çıkarıyor. T60 kullanıcıları isterlerse lazer klavye ile cep telefonlarını klavyeli bir bilgisayara dönüştürebilecek veya sanal gerçeklik gözlüğü ile 3 boyutlu videoları telefonlarından izleyebilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim