• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Turkcell Sesi Görenler Ligi Başlıyor

Turkcell Sesi Görenler Ligi Başlıyor
Turkcell'in ana sponsorluğunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) destek verdiği ve Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Turkcell Sesi...

Turkcell'in ana sponsorluğunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) destek verdiği ve Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde heyecan 2 Nisan Cumartesi başlıyor. 8 takımın mücadele edeceği ligde şampiyon 3 Aralık 2016'da oynanacak son maçların ardından belli olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği ve Görme Engelli Spor Federasyonu bünyesindeki Turkcell Sesi Görenler Ligi 2 Nisan Cumartesi günü başlıyor. Çift devreli lig usulü oynanacak ve 14 hafta sürecek karşılaşmalar sonunda şampiyon 3 Aralık 2016'da belli olacak. Son üç yılın şampiyonu Çankaya Belediyesi'nin yanı sıra İŞGÖR, Ordu GESK, Yenimahalle Belediyesi, İzmir Çağdaş Görmeyenler SK, Denizli GESK, Kayseri GESK ve GÖRBİR GSK de zirve mücadelesi verecek.

ÇETİN: "İMKAN OLURSA NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK"

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, bireylerin spor aracılığıyla öz güvenlerini sağlamalarını ve toplumda bir yerlere gelmelerini hedeflediklerini belirterek, "Bu sayede eğitim öğretim hayatlarına katkıda bulunmak istiyoruz. Ayrıca imkanların oluşması halinde engellilerin neleri başarabildiği yıllar içerisinde gösterdik. Elde ettiğimiz başarılar sayesinde, toplumdan uzak kalan görme engellilerin sosyal hayata katılmaları konusunda aracı olabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ise "Sesi Görenler futbolunda ülke olarak tarihi bir dönem yaşamaktayız. Gerek lig organizasyonları, gerekse kurumsal yapılarımızla dünyadaki en başarılı ülkelerden biriyiz. Dört yıl önce görme engelli futbolu olarak isimlendirdiğimiz "Sesi Görenler" futbolu bugün TFF ve Turkcell'in desteği ile Avrupa Şampiyonu olarak 2016 Paralimpik Oyunları'nda ülkemizi gururla temsil edecektir" şeklinde konuştu.

TERZİOĞLU: "GÖRME ENGELLİLERİN SOSYALLEŞMESİNE SPORLA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Sesi Görenler Ligi'ne verdikleri desteğin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Görme engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içinde daha çok yer almalarını arzu ediyoruz. Sporun bu anlamda büyük önem taşıdığına inanıyoruz ve 2009'dan beri Görme Engelli Spor Federasyonu'nun tüm branşlarını destekliyoruz. Ayrıca Görme Engelli futbolcularımızın ligine ismimizi vermekten dolayı büyük gurur yaşıyoruz. Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde mücadele edecek bütün takımlara yeni sezonda başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Turkcell Sesi Görenler Ligi'nin ilk haftasında oynanacak karşılaşmalar şöyle:

2 Nisan Cumartesi

10.30 Denizli GESK - Ordu GESK

10.30 İŞGÖR - Çağdaş Görmeyenler SK

10.30 Yenimahalle BLD - Kayseri GESK

10.30 GÖRBİR GSK - Çankaya BLD.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim