• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Turkcell Platinum Uluslararası Balıkçılık Turnuvası Alaçatı’da gerçekleştirildi

Turkcell Platinum Uluslararası Balıkçılık Turnuvası Alaçatı’da gerçekleştirildi
Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası 6-9 Ekim tarihlerinde Port Alaçatı'da düzenlendi.

Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası 6-9 Ekim tarihlerinde Port Alaçatı'da düzenlendi. Turnuvada Dorado teknesinin kaptanı Turgut Konukoğlu ve ekibi 65 kiloluk orkinos yakaladı.

Turkcell Platinum'un sponsor olduğu Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası Turkcell Platinium 6-9 Ekim tarihlerinde Alaçatı'da düzenlendi. 80 tekne ile 300'e yakın balıkçı Port Alaçatı'da bir araya gelerek balık avı yarışına girdiler. Turnuvada Dorado teknesinin kaptanı Turgut Konukoğlu ve ekibi 65 kiloluk orkinos yakaladı. Turkcell açıklamasına göre, iş dünyasının önde gelen isimlerinden Gökhan Çarmıklı, Sinan Kosif, Alp Taşkent ve Can Kestelli, eski bakanlardan Kürşat Tezmen, sanatçı Engin Altan Düzyatan gibi sportif balıkçılığa meraklı isimleri bir araya getiren turnuva, Yunanistan, Hırvatistan, İtalya, Fransa, İspanya ve İsrail'den gelen takımlara da ev sahipliği yaptı.

Şampiyon ekip, ödülü 15 Temmuz Derneği ve Giza Vakfı'na bağışladı

Sabahın erken saatlerinde denize açılan ekipler oltalarını 15.30'da sudan çıkarıp marinaya döndüler. Getirilen balıklar tartıldıktan sonra hakem kararları ile şampiyon ekip belirlendi. Dorado teknesinin kaptanı Turgut Konukoğlu ve ekibi tuttuğu 65 kilo 640 gram ağırlığında bluefin orkinos ile hem en büyük balık kategorisinde birinciliği hem de turnuva şampiyonluğunu aldı. İlk defa çifte şampiyonluğa imza atan Turgut Konukoğlu ve Dorado teknesi, hem puan sıralamasında en çok balıkla, 1. oldu ve hem de en büyük balık ödülünü aldı. Ekip kazandığı 7 bin 500 TL ödülü 15 Temmuz Yardımlaşma Derneği ve Giza Vakfı yararına bağışladı. İsmet Aslan, Ece Şule Aslan, Ata Aslan, Mehmet Berberoğlu ve Cemre Atik'in yarıştığı AMAZE 2 teknesi yakaladıkları 59 Kilo 440 gram Bluefin orkinos ile turnuvanın ikincisi oldu ve 4 bin lira ödül kazandı. MIST isimli tekneyle yarışan Feridun Bigalı, Yavuz Ölken, Muammer Gargun ve Cemal Mert Bigalı ise ise yakaladıkları 55 kilo 740 gram Bluefin orkinos ile üçüncü oldu ve 2 bin 500 lira para ödülü kazandı.

Turnuvanın onuncu yılı nedeniyle yapılan puanlama sonucunda ise birinci olan "El Quizo" teknesi kaptanı Ali Ömer Atay ve tüm takım üyelerine altın madalya, ikinci olan "Dorado" teknesi ekibi kaptanı Turgut Konukoğlu'na gümüş madalya, üçüncü olan "Espadon" teknesi kaptanı Berent Akdemir'e gümüş madalyaları verildi. Uluslararası Sportif Balıkçılık Birliği (IGFA) kurallarının geçerli olduğu turnuvada nesli tükenme tehlikesinde sınıra yaklaşan türler için "Yakala-Bırak" kuralı uygulanırken, yarışma kriterlerine göre teknelerin belirlenen alanda kalmaları için de Turkcell Tam Burada hizmeti kullanıldı. Yarışmacıların Çeşme açıklarında Turkcell'in güçlü 4.5G bağlantısını deneyimleyebilmeleri için teknelere VINN wi-fi yerleştirildi.

Turkcell Platinum Uluslararası Balıkçılık Turnuvası Alaçatı’da gerçekleştirildi

Turkcell Platinum Uluslararası Balıkçılık Turnuvası Alaçatı’da gerçekleştirildi

Turkcell Platinum Uluslararası Balıkçılık Turnuvası Alaçatı’da gerçekleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim