• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

TURKCELL mağazalarında işlem süresi yüzde 30 azaldı

TURKCELL mağazalarında işlem süresi yüzde 30 azaldı
1030 mağazasında büyük dönüşümün ilk adımı için 20 milyon liralık yatırım yapan Turkcell, müşterinin mağazada işlem süresini yüzde 30 azalttığını...

1030 mağazasında büyük dönüşümün ilk adımı için 20 milyon liralık yatırım yapan Turkcell, müşterinin mağazada işlem süresini yüzde 30 azalttığını açıkladı.

20 milyon liralık yatırımla Mağazalarında dönüşümün ilk adımını atan Turkcell, müşterilerinin sıra beklemeden işlemlerini hemen yapması için Türkiye'de bir ilke imza attı. Ülke geneline yayılan 1030 Turkcell İletişim Merkezi'nde çalışan 5 bin kişiye cihaz satışından numara taşımaya, sabit internet aboneliğinden GSM aboneliğine kadar her işlemi tabletten yapabilecek eğitimi veren ve onları tabletle donatan Turkcell, en uzun işlem süresi olan cihaz satışındaki işlem süresini yüzde 30 azaltmayı başardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, "Öncelikle daha iyi hizmet verebilmek için bilgi ve teknolojik altyapımızı yeniliyoruz. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde mağazalarımızdaki dönüşümü tamamlamayı planlıyoruz" dedi. Dönüşüm öncesinde bayiye gelen müşterilerin hat açma kapama, abonelik, numara taşıma, cihaz satışı gibi işlemlerin sadece bayide bulunan bilgisayarlar üzerinden yapılabildiğini anlatan Murat Erkan, "Hayata geçirdiğimiz bu projeyle tüm işlemler tabletten yapılabilecek. Sektörü ilklerle tanıştıran Turkcell, mağazacılıkta da bir ilki gerçekleştirdi" dedi.

Dönüşüm projesinin şu anda yüzde 51'nin tamamlandığını söyleyen Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 43 ildeki mağazalarımızda her çalışanımıza tablet verip her bir işlemi yapabilecek duruma getirdik. Eylül sonu itibarıyla tüm mağazalarımız bu sisteme girmiş olacak. Bu dönüşüm uzun bir çalışmanın ardından gerçekleşti. Önce 95 Türk mühendisi yazılımı 1.5 yılda 3 bin 285 saat çalışarak yeniledi. Ardından çalışanlarımızı eğiterek 7 bin tablet dağıttık. Tabletlerde kurulu Turkcell TV+, fizy, BiP, Turkcell Akademi gibi kendi uygulamalarımızı da müşterilerimize daha rahat anlatabileceğiz. Eskiden PC'den yaptığımız ve evrak tarama gerektiren işlemler için artık çalışanlar sadece tabletten fotoğraf çekip kaydederek işlem yapabiliyor. Diğer donanım bağımlılıklarımız azalıyor. Şimdi müşterilerimize daha kısa sürede daha iyi hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz."

TURKCELL mağazalarında işlem süresi yüzde 30 azaldı

TURKCELL mağazalarında işlem süresi yüzde 30 azaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim