• BIST 9699.07
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Türkçe Sevdası Pursaklar’da İş Yeri Tabelalarına Yansıdı

Türkçe Sevdası Pursaklar’da İş Yeri Tabelalarına Yansıdı
Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yeni açılan işyeri sahiplerini Türkçe tabela kullanmaya teşvik ediyor.

Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yeni açılan işyeri sahiplerini Türkçe tabela kullanmaya teşvik ediyor. Zabıtanın bu çabası ilçe halkı tarafından büyük takdir gördü.

Pursaklar Belediyesi'nin Türkçe sevdası ilçedeki işletmelerin tabelalarına yansıdı. Zabıta Müdürlüğü özellikle yeni açılan işyerlerinin Türkçe isim kullanımı noktasında esnafı teşvik ediyor. Daha önce Pursaklar Belediye Meclisi tarafından İşyerlerinin Tabelalarında Türkçe İsim Kullanımı konusunda aldığı kararla "Türkçe ifade ve ibareler içeren, hukuka, örfe, âdete ve geleneklere uygun olan, gülünç ifadeler içermeyen isimlere hassasiyet gösterilmesi" kararlaştırıldı. Ruhsat başvurusu yapan esnafa hatırlatılan belediye meclis kararı ile Zabıta Müdürlüğü, "lütfen Türkçe isim kullanın" ricasında bulunuyor.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin yaptığı açıklamada, "Esnaflarımız İşyeri Açma ve Ruhsatı almak için belediyemize müracaat edip yabancı isimle geldiklerinde Türkçe isim seçmelerini rica ediyoruz. Çalışmanın amacı Türkçeyi teşvik etmek" dedi. Uygulamanın ilçe sakinleri tarafından büyük takdir gördüğünü belirten Başkan Çetin, "Esnaf ziyaretlerimizde bunun olumlu sonuçlarını görüyoruz. Amacımız güzel Türkçemizi yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmak. Uluslararası marka ve bayilerin dışında kalan işyerlerinde Türkçe isim zorunluluğu var. Türkçemizin yabancılaşmasına ilişkin kaygılarımızı vatandaşımıza uygun bir dille anlattığımızda anlayış gösterdiler. Pursaklar bu alanda da inşallah örnek olacak" diye konuştu.

Türkçe işyeri tabelası uygulamasının yaygınlaştırılması ilçe halkını da memnun etti. Halk "İngilizce yerine Türkçe isimleri telaffuz etmek bizim için daha güzel ve anlamlı" diyerek bu uygulamaya destek veriyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim