• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Türkan Şoray: Artık kadına şiddete son verilsin

Türkan Şoray: Artık kadına şiddete son verilsin
Türk sinemasının "Sultan" lakabıyla anılan ünlü ismi Türkan Şoray, Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Sivas'a geldi.

Türk sinemasının "Sultan" lakabıyla anılan ünlü ismi Türkan Şoray, Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Sivas'a geldi. Şoray, Kadınlar Günü'nü buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, "Çünkü basında hepimiz görüyoruz, her gün bir kadınımız hayatını kaybediyor. Onun için bu toplumun büyük bir acısı. Bununla toplum olarak birlikte mücadele etmemiz gerekir diye düşünüyorum. Artık kadına şiddete son verilsin." dedi.

Özel bir kolejin etkinliği kapsamında Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Sivas'a gelen Şoray, gördüğü ilgiden oldukça mutlu olduğunu ifade etti. Sivaslıları oldukça samimi bulduğunu vurgulayan Şoray, "İyi ki buradayım, iyi ki Sivas'a geldim. Burada yaşadığım duygular ender anlardan birisi. Öğrencilerin emekleri beni çok duygulandırdı." diye konuştu.

'HER GÜN BİR KADINIMIZ HAYATINI KAYBEDİYOR'

Kolejde düzenlenen programda konuşan Şoray, kadına yönelik şiddetin toplumun büyük bir acısı olduğunu anlattı. Şoray, şöyle devam etti: "Hakkımda çok güzel ifadeler kullanıldı. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok duygulandım. Programa hanımların bu kadar ilgi görmesi çok güzel. Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun. İnşallah yeniden gelirim Sivas'a ve içimiz gülerek mutlulukla kutlarız. Ama buruk bir şekilde söylüyorum bunu. Çünkü basında hepimiz görüyoruz, her gün bir kadınımız hayatını kaybediyor. Onun için bu toplumun büyük bir acısı. Bununla toplum olarak birlikte mücadele etmemiz gerekir diye düşünüyorum. Artık kadına şiddete son verilsin."

Kadın-erkek eşitliği bilincinin oluşması önemli olduğuna dikkat çeken Şoray, şunları kaydetti: "Ülke genelinde bu duygunun yayılması gerekiyor. İnşallah bu gerçekleşecek ben umudumu kaybetmedim. İnşallah bir daha ki gelişimizde bütün bu sorunları çözerek mutlulukla Kadınlar Günü'nü kutlayacağız. Sizler benim için buraya toplandınız, bu Allah'ın bir lütfu, yalnız değilim biliyorum. Sevilmek o kadar güzel bir şey ki. Allah bunu bana nasip etti. Ölene kadar da inşallah bunu yaşarım. Buradan çok güzel duygularla ayrılacağım."

Türkan Şoray, daha sonra öğrencilerin ve konukların sorularını cevapladı. Program sonrası ise Şoray'a çeşitli hediyeler verildi. Hediyelerin arasında isminin yazılı olduğu kemik tarak dikkat çekti.

Programa Vali Alim Barut'un eşi Miyase Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ile çok sayıda davetli katıldı.Cihan

Türkan Şoray: Artık kadına şiddete son verilsin

Türkan Şoray: Artık kadına şiddete son verilsin

Türkan Şoray: Artık kadına şiddete son verilsin

Türkan Şoray: Artık kadına şiddete son verilsin

Türkan Şoray: Artık kadına şiddete son verilsin

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim