• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Türkan Elçi, Daha Önce Eşi Tahir Elçi İle Yapılması Planlanan Programa Katıldı

Türkan Elçi, Daha Önce Eşi Tahir Elçi İle Yapılması Planlanan Programa Katıldı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 28 Kasım 2015'te çıkan çatışmada hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, Mazlum-Der'in programına katıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 28 Kasım 2015'te çıkan çatışmada hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, Mazlum-Der'in programına katıldı. Burada konuşan Türkan Elçi, "Ben küskünüm kırgınım, her kim yapmışsa o kesimlere karşı bir kırgınlığım var" dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihi Dört Ayaklı Minare'nin sütunlarının tahrip olması nedeni ile 28 Kasım 2015 tarihinde burada bir basın açıklaması düzenleyen Tahir Elçi, çıkan çatışmada başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi, olay öncesi Tahir Elçi ile bir görüşme yapmış, bugün düzenlenecek olan programlarına katılma sözü almıştı. Elçi'nin hayatını kaybetmesinin ardından programın aksamasını istemeyen Türkan Elçi, Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi'ne konuk oldu. Burada konuşan Türkan Elçi, bu ölümden önce kendilerinin de Tahir Elçi'nin de ailece öfkeli olmadıklarını söyledi. Öfkenin, hiçbir zaman barışsever bir insanın duygusunu dile getirmeyeceğini dile getiren Türkan Elçi, "Belki bu kimileri tarafından çok yadırganır bir durum olarak değerlendirilir ama öfkeli bir insan barışa yanaşmaz. Kırgınlar küskünler yanaşır. Ben küskünüm kırgınım her kim yapmışsa o kesimlere karşı bir kırgınlığım var. Umarım o eşgallerin belirlenmesi ile bu küskünlükler bu kırgınlıklar sağlanır. Bu şekilde ben yaklaşabilirim. Ruhu şad olsun diyorum" diye konuştu.

"BÖYLE BİR ZAMANDA ŞİDDETTEN BAHSETMEMEK GEREKLİ"

Tahir Elçi'nin hiçbir zaman toplumun duygularının öfkeye yönelik olmasını, yıkıcı olmasını, her tarafın darmaduman olmasını istemediğine dikkat çeken Türkan Elçi, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer onun duygusunun yaşatılması düşünülüyorsa, ki bu en çok benim tarafımdan yapılması gerekir bu boynumun borcudur diye düşünüyorum, onun o yapmaya çalıştığı ruhun hiçbir şekilde yarıda kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü toplum olarak biz şu anda ciddi anlamda bir tehdit altındayız, şiddet tehdidi altındayız. Böyle bir zamanda şiddetten bahsetmemek, barışa umutla bakmak hem çok zor hele hele benim gibi acılı bir insanın bunu dile getirmesi hem çok zor hem de zor olduğu kadar gerekli olduğuna inanıyorum. Bunu biz şu anda dile getirmezsek o zaman onun anlatmaya çalıştıklarını yarıda bırakmış oluruz diye düşünüyorum. ben dedim ki, adı ile müsemma olmuş Tahir Elçi'nin, ruhu kirletilmiş insanlar tarafından katledilmesi çok daha acıyı derinleştiriyor gibi geldi bana. Ölmek var, öldürülmek var. Öldürülmek kavramı çok daha ağır bir şeydir, kimsenin başına gelmesin, hiç kimsenin bu duyguyu yaşama anlamında asla öyle bir şey istemem o noktada olsa bile böyle bir acıyı yaşamışsak toplumun hiçbir ferdinin ben o acıyı yaşamasını istemem. Yaşatılmaması için de bizim temennilerimiz genelde barış yönlü olmalı diye düşünüyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim