• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Türk zeytin ve zeytinyağı Myanmar yolcusu

Türk zeytin ve zeytinyağı Myanmar yolcusu
Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'ın en büyük firmalarından olan ve bünyesinde 11 firma bulunan "Gulf Group of Companies'', Türkiye'den zeytin ve zeytinyağı...

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'ın en büyük firmalarından olan ve bünyesinde 11 firma bulunan "Gulf Group of Companies'', Türkiye'den zeytin ve zeytinyağı ithal etmek için İzmir'e geldi.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Koordinasyonu'nda düzenlenen "Özel Nitelikli Alım Heyeti Programı" kapsamında gelen heyette bulunan CEO Ko Ko Latt, Ege İhracatçı Birlikleri'nde 10 firmayla ikili iş görüşmeleri yaptı. Gulf Group of Companies bünyesindeki K K Myanmar Co.Lt.'nin, sağlıklı gıda ürünleri ithal ettiğini belirten Latt, bu ithalatı Türkiye'den yapmayı, bu vesileyle iki ülke arasında iyi ilişkiler kurmayı arzu ettiklerini söyledi. Mynamar'da ağırlıklı olarak, çok da sağlıklı olmayan palm yağı yendiğini aktaran CEO Latt, "Zeytinyağı ise fazla bilinmiyor. Ülkemizde palm yağı yerine, daha faydalı ve sağlıklı olan zeytinyağının yenmesini amaçlamaktayız. Mynmar'daki zeytinyağı pazar fiyatlarını ve talepleri araştırıyoruz. Umuyorum ki bu pazarda hem Türkiye hem de Mynmar için karşılıklı fayda sağlayacak anlaşmalar yapacağız." şeklinde konuştu.

'MYANMAR 50 MİLYONLUK, KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN BİR PAZAR'

Türkiye'nin 2014-15 sezonunda Myanmar'a 90 bin dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihraç ettiğini belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ ise 50 milyon nüfuslu bu ülkeyi keşfedilmeyi bekleyen, gelişebilecek bakir bir pazar olarak gördüklerini söyledi. Myanmar'ın en büyük gruplarından biri olan Gulf Group of Companies" ile başlayan işbirliğinin devamını arzu ettiklerini belirten Renklidağ, "Türkiye'de son 15 yıldaki ağaç sayısının artışı, önümüzdeki yıllarda rekolte artışını beraberinde getirecek. Türk zeytin ve zeytinyağının katma değere dönüşmesi için tanıtım ve pazarlama çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz." dedi.

Türk zeytin ve zeytinyağı Myanmar yolcusu

Türk zeytin ve zeytinyağı Myanmar yolcusu

Türk zeytin ve zeytinyağı Myanmar yolcusu

Türk zeytin ve zeytinyağı Myanmar yolcusu

Türk zeytin ve zeytinyağı Myanmar yolcusu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim