• BIST 9451.72
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Türk zeytin ve zeytinyağı Dubai'den dünyaya ulaşacak

Türk zeytin ve zeytinyağı Dubai'den dünyaya ulaşacak
Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtım elçisi Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), dünya pazarlarındaki konumunu güçlendirmek için en büyük...

Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtım elçisi Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), dünya pazarlarındaki konumunu güçlendirmek için en büyük gıda fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood'da yerini aldı. 21-25 Şubat 2016 arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde devam eden fuara Türkiye'den 154, 87 ülkedense toplam 4 bin 200 firma katılıyor.

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının, son 15 yıldaki dikimlerle 90 milyondan 170 milyon adete ulaştığına dikkat çeken ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı M.Kadri Gündeş, "Önümüzdeki dört beş yıllık sürecin sonunda Türkiye'de 300-400 bin ton arası zeytinyağı, 750 bin ton sofralık zeytin rekoltesi oluşacak. 2023 yılında ise öngörülen zeytinyağı rekoltemiz 650 bin ton, sofralık zeytin rekoltemizse 1 milyon 200 bin ton. Bu rekoltenin katma değere dönüşmesi için ihracat şart, o nedenle hedef pazarlarda tanıtımlarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Dubai'nin özellikle Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkeleri başta olmak üzere dünya pazarları açısından oldukça önemli bir konumda olduğuna işaret eden Gündeş, Dubai Gulfood'da yaptıkları tanıtımla ihracatta pazar paylarını arttırabilecek noktaya geleceklerini söyledi. Fuarda çeşitli temaslarda bulunarak, gıda sektöründeki son gelişmeleri yakından takip edeceklerine de değinen Gündeş, "Fuar kapsamında uluslararası büyük konferans ve sempozyumlar var. Bu etkinlikler, sektörümüzle ilgili teknolojik alanlarda meydana gelen yeniliklerin tanıtımı yanında, ürünlerin dünya piyasalarına sunulması ve markalaşmadan sonra yaşanan gelişmeleri kapsıyor. Diğer tarafından dünya tarım sektöründe meydana gelen yeniliklerin de tanıtımlarını yakından takip edeceğiz. Fuarın ülkemize hayırlı olmasını, üretici ve firmalarımıza bereket getirmesini diliyorum." diye konuştu.

TANITIM GRUPLARI "TURKEY" MARKASI ALTINDA BİRLEŞTİ

Türkiye'nin yeni markası "Turkey Discover the Potential (Türkiye'nin Gücünü Keşfet)" kapsamında yurtiçi ve yurtdışında başlatılan tanıtım atağına bir destek de sektör tanıtım gruplarından geldi. Dubai Gulfood 2016'da, ZZTK, Kuru Meyve, Fındık, Unlu Mamuller, Şekerli Mamuller, Makarna Bulgur ve Kanatlı tanıtım grupları, ortak "Turkey" standında tanıtım yaptı. Fuarıda ZZTK'yi Yönetim Kurulu Başkanı Gündeş, EİB Sektörel Tanıtım Grupları Şefi Gökçe Tol ve EİB personeli Ebru Üzülmez temsil etti.Cihan

Türk zeytin ve zeytinyağı Dubai'den dünyaya ulaşacak

Türk zeytin ve zeytinyağı Dubai'den dünyaya ulaşacak

Türk zeytin ve zeytinyağı Dubai'den dünyaya ulaşacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim