• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Türk Yıldızlarından "Özel" Çocuklara "Özel" Gösteri

Türk Yıldızlarından "Özel" Çocuklara "Özel" Gösteri
Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları, Konya'da Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) çocukları için özel...

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları, Konya'da Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) çocukları için özel bir gösteri düzenledi.

Dünyada 7 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olan Türk Yıldızları, bu kez zihinsel engelli çocuklara özel bir gösteri yapmak için gökyüzüne yükseldi. Konya 3. Ana Jet Üssünde gerçekleştirilen gösteriye ZİÇEV'in on bir şubesinden yaklaşık 60 özel çocuk katıldı. Zihinsel engelli çocuklara ilk olarak brifing salonunda Türk Yıldızları'nın havada videoya kaydedilen gösterileri izletildi. Ardından piste gelen çocuklar pilotların uçuş öncesinde yaptığı hazırlıkları gördükten sonra havalanmak için birer birer önlerinden geçen uçaklara el salladı. Ardından gerçekleştirilen gösteride 7 uçağın senkronize uçuşu özel çocukların yüreklerini ağızlarına getirdi. Yarım saat süren gösteride Solo ve bireysel gösteriler nefes kesti. Büyük bir heyecanla gösteriyi izleyen zihinsel engelli çocuklar zaman zaman "En büyük asker bizim asker, Türkiye sizinle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar attı. Gösterinin sonunda özel çocuklar pilotlarla fotoğraf çektirip kendilerinin hazırladığı hediyeler verildi.

"ONLAR BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ"

Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Çetin, Türkiye'nin en özel filosu olan Türk Yıldızları filosunda Türkiye'nin çok çok özel çocuklarını ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi. Özel çocuklar arasında boğazı yüzerek geçmiş, bowling şampiyonu olmuş, Manş Denizinde yüzmek isteyen, fotoğraf konusunda birincilikleri olan arkadaşlar olduğunu öğrendiğini kaydeden Çetin, "Böyle özel arkadaşlara çok özel bir gösteri yaptık. Onlar bizim göz bebeğimiz. Bugün de onların şansına hem hava güzel hem de kendi meydanımızdan gösteri yaptık. Herhangi bir arıza olmadan uçabileceğimiz güzel, en uzun paketi onlar için gösterdik. Mükemmel bir gösteri olduğunu düşünüyorum. Birazdan pilot arkadaşlarımız gelecekler. Beraber vakit geçirmeye devam edeceğiz. Biz sezona başladık. Şu anda gösteri hazırlıklarıyla uğraşmamız gerekiyordu. Ancak böyle özel misafirlerimiz olduğu için onlara özel bir gösteri hazırladık" dedi.

ZİÇEV Spor Genel Koordinatörü Osman Akdemir de, "Aslında birkaç ayağı olan bir projeydi bu. ZİÇEV'in özel çocukları dünyada özel olan Türk Yıldızları'nı ziyaret etti. Üs komutanımıza, filo komutanımıza, yer ekibine bu faaliyette bize yardımcı olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Aslında özel çocuklarımız bu ziyaretle şunu anlatmak istediler, pilotlarımızın Türk Yıldızları'nın nezdinde tüm pilotlarımıza ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olan desteklerini bildirmek istediler. Özel çocuklarımızın bu ziyareti inşallah onlara da biraz moral ve motivasyon olur" diye konuştu.

Türk Yıldızlarından "Özel" Çocuklara "Özel" Gösteri

Türk Yıldızlarından "Özel" Çocuklara "Özel" Gösteri

Türk Yıldızlarından "Özel" Çocuklara "Özel" Gösteri

Türk Yıldızlarından "Özel" Çocuklara "Özel" Gösteri

Türk Yıldızlarından "Özel" Çocuklara "Özel" Gösteri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim