• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Türk Yıldızları Parkı muhteşem gösteriyle açıldı

Türk Yıldızları Parkı muhteşem gösteriyle açıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı'nı törenle hizmete açtı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı'nı törenle hizmete açtı. Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları'nın muhteşem gösterisi ile renklenen açılışa Konyalılar akın etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türk Yıldızları Parkı'nı Türk Yıldızları Akrobasi Timi'ne armağan etmekten gurur duyduklarını belirterek, "Konyamızın her alanda güçlenmesi ve dünya şehirleri içindeki yerini daha farklı bir noktaya taşımak için canla başla hizmet veriyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Yolu'nda toplam 321 bin metrekarelik alanda yaptığı Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı hizmete açıldı. On binlerce Konyalı'nın katılımı ile yapılan açılış öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'nin en büyük havacılık temalı parkının Konya ve Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti. Türk Yıldızları'nın, Türk ordusunun ve Türk Hava Kuvvetleri'nin göz bebeği bir havacılık timi olduğunu dile getiren Akyürek, "Türk Yıldızları, Konyamızın en önemli değerlerinden, en önemli markalarından. Türk Yıldızları; ülkemizi, şanlı bayrağımızı, dünyanın dört bir tarafında şerefle, başarıyla, gururla temsil ediyor. Bu parkı Türk Yıldızları'na ithaf etmekten gurur duyuyoruz. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konya'nın 2016 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti olduğunu hatırlatarak, Turizm Haftası'nın parkın açılış töreniyle birlikte gerçekleştirildiğini kaydeden Akyürek, "Konyamızın her alanda güçlenmesi, dünya şehirleri içindeki yerini daha da farklı bir noktaya taşımak için canla başla hizmet veriyoruz. Tüm belediyelerimiz ve kurumlarımızla Konyamızı bir dünya şehri yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu gayretimize, çabalarımıza katkı yapan Konya milletvekillerimize ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na da şükranlarımı arz ediyorum. Yine her zaman Konya projelerini destekleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkürlerimiz arz ediyoruz. Türk Yıldızları Parkı Konyamızın bir eseri. Bu eserimizi ülkemizin bağımsızlığı için can veren tüm şehitlerimize armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Muharip Hava Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver ise Türk Yıldızları Parkı ile Türk milletinin Peygamber ocağı ordusuna geçmişte olduğu gibi bugün de nasıl sahip çıktığını dünyaya bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. Şanver, "Siz varsanız, milletimiz var ise biz askerler varız. Sizler ne kadar güçlü iseniz bizler o kadar güçlüyüz. Türk Hava Kuvvetlerinin göz bebeği Türk Yıldızları ekibinin ismini ilelebet yaşatacak bu mutlu günümüze vesile olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Konya halkına şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konya Valisi Muammer Erol da yaptığı konuşmada Türk Yıldızları Parkı'nın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Türk Yıldızları Parkı'nın açılışı, Türk Yıldızları Timi'nin gösterisi eşliğinde Konya Valisi Muammer Erol, Muharip Hava Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver, Garnizon Komutanı ve Konya 3. Ana Jet Üs komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, AK Parti Konya milletvekilleri Ahmet Sorgun, Hüsniye Erdoğan, Ömer Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ve protokol tarafından yapıldı.

TÜRK YILDIZLARI'NIN GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları'nın açılışta yaptığı muhteşem gösterisi adeta nefes kesti. Konya 3. Ana Jet Üssü'nde görev yapan Türk Yıldızları'na bağlı 7 uçak, Türk Yıldızları Parkı ve çevresinde toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sundu. Solo ve takım olarak sergilenen hareketler büyük alkış aldı. Türk Yıldızları Timi'ndeki pilotlar, gösteri sonrası vatandaşlarla da buluştu. Pilotlara protokol tarafından günün anısına hediyeler verildi. Program öğrencilerin halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

TÜRK YILDIZLARI PARKI

Türk Yıldızları Parkı'nda 50 metre kanat genişliğinde, 54 metre boyunda Airbus A300 tipi uçak, 12 bin metrekarelik göletin içinde restoran olarak hizmet verecek. Park içindeki elips havuzlarda, Türk Yıldızları tarafından daha önce kullanılan 2 adet F-5 jet gösteri uçağı sergileniyor. Parkta ayrıca açık havacılık müzesi, temalı giriş tagları, Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ anıtları, amfi tiyatro, sergi, yürüyüş ve spor alanları, çocuk oyun alanları, tırmanma duvarı, macera parkurları, çeşmeler, kamelyalar, ateşli piknik alanları ve otopark bulunuyor.Cihan

Türk Yıldızları Parkı muhteşem gösteriyle açıldı

Türk Yıldızları Parkı muhteşem gösteriyle açıldı

Türk Yıldızları Parkı muhteşem gösteriyle açıldı

Türk Yıldızları Parkı muhteşem gösteriyle açıldı

Türk Yıldızları Parkı muhteşem gösteriyle açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim