• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Türk Turizmine Keşkek Ve Yerel Tat Dopingi

Türk Turizmine Keşkek Ve Yerel Tat Dopingi
Muğla'nın Bodrum ilçesinde yıllardır faaliyette bulunan bir lokanta sunumu ile sadece yemek değil aynı zamanda kültür hizmeti veriyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yıllardır faaliyette bulunan bir lokanta sunumu ile sadece yemek değil aynı zamanda kültür hizmeti veriyor. Yerli ve yabancı pek çok turistin sadece yerel tatları tatmak için uğradığı kızları ile birlikte Zeki Özkeskin'in işlettiği lokantadaki geleneksel tatlar Türk turizmine adeta doping oluyor.

Türklerin Orta Asya'dan bu yana milli yemekleri arasında yer alan "keşkek" yemeği ile yöresel otlardan yapılan yemekler Türk Turizmine adeta doping oldu. Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve adeta gönüllü bir turizm elçisi gibi yıllardır faaliyetlerini sürdüren Zeki Özkeskin, Bodrum'un en güzel yerinde yerli ve yabancı turistlere Türklere has damak tadını sunup sağlıklı beslenmenin de önemli bir kültür olduğunu söyledi. Bir memleketin turizm cenneti olabilmesi için tek başına doğal ve tarihi güzelliklere sahip olmasının yeterli olmadığını belirten Zeki Özkeskin, "Her şey güzel ancak insanlar güzel olmazsa turizm olmaz. Bodrum'da yaşayan insanların neredeyse tamamı turizm sayesinde ekmek yiyor. Bu nedenle hepimiz doğal ve tarihi güzelliklerimizin yanında kültürümüzü de korumalıyız. Bunun yanında misafirperverlik ve doğru ve dürüst olmak da çok önemli. Belki bu iş yerinde başka faaliyetler sürdürsek daha çok para kazanırız. Ama biz Bodrum'a ayak basan herkesi misafirimiz gibi görüyoruz. Herkesin karnını doyurmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken sadece yemek hizmeti değil kültür hizmeti de vermeye çalışıyoruz. Yerli ve yabancı pek çok kişi kültürümüzün bir parçası olan keşkek, turp, pancar, börülce,hindiba, cibes ve içinde ısırgan otu ile birlikte yöresel ot kavurması mevsimine göre doğal sebze ve otlardan pişirdiğimiz yemeklerden yemek için bize geliyor. Bunu alışkanlık haline getirip kışın bile Bodrum'a gelen çok sayıda dostumuz oldu" diye konuştu.

Son dönemlerde yaşanan sağlık sorunlarının başında doğallıktan uzak besinlerden kaynaklı sıkıntıların geldiğini bu nedenle bilinçli beslenmek isteyenlerin geleneksel yemek ve tatlara yöneldiğini de belirten Evrim Özkeskin, Türklerin damak tadının tüm dünyaca benimsenmeye başladığını belirterek, "Doğallığın kaybetmezsek turizm 12 aya yayılır. İnsanlar bir yere gittiğinde gittikleri yerin sadece denizi, havası güneşi ve tarihi yerlerini değil kültürünü de görüp yaşamak istiyor. Buraya gelip ilk defa geleneksel doğal tatları tadan ve daha sonra sürekli o kültürü yaşamak için bize gelen çok sayıda dostumuz oldu" diye konuştu.

"KEŞKEK ÇOK SEVİLDİ"

Türk mutfağının dünya mutfağı içerisinde çok ayrı bir yeri olduğunu belirten Şenay Özay ise son yıllarda geleneksel Türk yemeklerinden keşkek sayesinde kış dönemlerinde bile birçok misafir ağırladıklarını belirterek "Gerek besin değeri gerekse tadı nedeniyle pek çok yerli ve yabancı turist keşkeğin müptelası oldu. Bu sayede kış dönemi de beklenilen kadar olmasa da hareketlilik yaşanmaya başladı" dedi.

Türk Turizmine Keşkek Ve Yerel Tat Dopingi

Türk Turizmine Keşkek Ve Yerel Tat Dopingi

Türk Turizmine Keşkek Ve Yerel Tat Dopingi

Türk Turizmine Keşkek Ve Yerel Tat Dopingi

Türk Turizmine Keşkek Ve Yerel Tat Dopingi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim