• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Türk Telekom için araştırma önergesi!

Türk Telekom için araştırma önergesi!
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Türk Telekom için araştırma önergesi istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan Türk Telekom'un %55 hissesinin 2005 yılında özelleştirme kapsamında Oger Telecom'a devredildiğini söyledi.

Türkkan, "6 milyar 550 milyon Dolar’a gerçekleşen devir, Cumhuriyet tarihinin o dönemde en büyük ihalesiydi. Türkiye Cumhuriyeti'nin en karlı kuruluşlarından birini alan Oger Telecom, Türk Telekom için ödediği ücreti üç yılda çıkardı." diye ekledi.

Türkkan açıklamasına şöyle devam etti:

Lübnan asıllı şirketin sözleşmesi 2026 yılında sona erecek. ‘Sözleşme sona erdiğinde Türk Telekom’u devraldığındaki taşınmazlarla birlikte devretmek zorundadır hükmünü’ kabul etmeyen Oger Telekom sözleşmeye şerh koydu. Türk Haber Sendikası ise şerhin iptali için dava açtı. Mahkeme sendikayı haklı buldu. Şerh mahkeme tarafından iptal edildi. Ancak Arap şirketi mahkemenin kararını hiçe sayarak Türk Telekom'a ait onlarca gayrimenkulü satışa çıkardı. Son olarak Türk Telekom’un Burdur, Çanakkale, Afyonkarahisar, Erzurum, Ağrı, Bursa Van, Karaman ve Konya'da yer alan 16 adet gayrimenkulü için 23 - 31 Ocak 2014 tarihleri arasında kapalı teklif usulüyle ihale yapıldı.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da Mahkeme kararının hiçe sayılarak Türk Telekom’a ait gayrimenkullerin satışa çıkarılmasıyla ilgili Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104 ve 105. maddesi uyarınca Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Türkkan'ın gereçkesi şöyle:

Türk Telekomünikasyon A.Ş.  24 Nisan 1995'te PTT'nin telekomünikasyon ve posta hizmetlerinin birbirinden ayrılması sonucunda, Türkiye'ye telefon hizmetlerini sunmak amacıyla Devlet tarafından kurulmuştur. 2005 yılı Kasım ayında özelleştirme kapsamında şirketin %55 hissesi Lübnan kökenli Oger Telecom'a 21 yıllığına devredilmiştir. 6 milyar 550 milyon Dolar’a gerçekleşen devir, Cumhuriyet tarihinin o dönemde en büyük ihalesi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin en karlı kuruluşlarından birini, bedelinden çok daha az fiyata alan Oger Telecom, Türk Telekom için ödediği ücreti üç yılda çıkarmış ve kara geçmiştir.

İhale sözleşmesindeki, “Sözleşmenin 2026 yılında sona ermesi veya yenilenmemesi durumunda Türk Telekom, sistemin işleyişini etkileyen tüm teçhizatı bütün fonksiyonlarıyla, çalışır durumda ve taşınmazlarla birlikte kuruma (Türkiye’ye) devreder.” hükmünü Oger Telekom kabul etmedi ve devir sözleşmesine bunu bildiren bir şerh koyarak imzaladı. Bunun üzerine Türk Haber Sendikası bu şerhin iptali için dava açtı. Dava kabul edildi; şerh mahkeme tarafından iptal edildi. Ancak buna rağmen Arap şirketi mahkemenin kararını hiçe sayarak yıllardır Türk Telekom'a ait gayrimenkulleri satmaktadır.  

Son olarak Burdur, Çanakkale, Afyonkarahisar, Erzurum, Ağrı, Bursa, Van, Karaman ve Konya'da yer alan 16 adet gayrimenkulü satışa çıkarılmış, 23 - 31 Ocak 2014 tarihleri arasında kapalı teklif usulüyle ihale yapılmıştır.  Yıllardır yargı kararlarını hiçe sayan bu şirket açıkça suç işlemektedir. Bu şirket yargı kararlarını kimlerden aldığı güçle çiğnemektedir? Ayrıca hisselerinin yüzde 99,5 hissesi Dubai'deki bir şirkete ait olduğu iddia edilmekte ve bu şirketin ortakları arasında da Türklerin olduğu öne sürülmektedir. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim