• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Türk Telekom Arena'da bir garip derbi!

Türk Telekom Arena'da bir garip derbi!
Çok kötü bir sezon geçiren G.Saray, F.Bahçe’yi yenip taraftarının bir nebze olsun gönlünü almayı hedefliyor. Avrupa’ya veda eden ve bu sezon şampiyonluğu olmazsa olmazı gören Kanarya da mutlak galibiyeti hedefliyor.
Türkiye'de her gün terör olayları yaşanırken bir yandan da derbi heyecanı yaşanıyor. Bu sezon taraftarını yeterince üzen Galatasaray, Fenerbahçe derbisini kazanıp kendini taraftarına affettirmek isterken; UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Fenerbahçe ise şampiyonluk yarışından kopmamak adına galibiyeti hedefliyor.
 
Hakem Mete Kalkavan'ın yöneteceği, nefesleri kesecek olan bu 90 dakika, bu akşam saat 20:00'de LİG TV'den canlı olarak yayınlanacak.
 
SNEIJDER REKOR PEŞİNDE
 
Geçen sezon TT Arena’da attığı iki muhteşem füzeyle derbi unutulmazları arasına giren Wesley Sneijder, G.Saray’ın en büyük kozu olacak. Hollandalı yıldız, yine Volkan’ın kalesini avlamaya çalışacak. Daha önce F.Bahçe’ye 3 gol atan ‘Sniper’ lakaplı yıldız, bugün de ağları sarsarsa Hagi’yi geçip ligde G.Saray formasıyla ezeli rakibe en çok gol atan yabancı olacak.
 
FERNANDAO'DAN 6 MAÇTA 4 GOL
 
Yedek soyunması beklenen Jose Fernandao’nun, G.Saray’a karşı şansı tutuyor. Brezilyalı golcü, Bursaspor ve F.Bahçe formalarıyla 6 G.Saray maçına çıkarken, 4 gol atmayı başardı. Fernandao 4 golünü de Bursaspor forması altında kaydetti.
 
SOL BEKE HAKAN BALTA
 
Sezonun ilk yarısında Kadıköy’de oynanan derbide Cimbom’un beraberlik golünü atan Olcan Adın’ın yerine sürpriz olmazsa Hakan Balta oynayacak. Son G.Birliği deplasmanına performansı yetersiz bulunan Lionel Carole götürülmemişti. Riekerink’in tercihini tecrübeden yana kullandığı öğrenildi.
 
F.BAHÇE'DE 4, G.SARAY'DA 5 GOLCÜ
 
F.Bahçe’nin mevcut kadrosunda G.Saray’a derbilerde Gökhan Gönül, Hasan Ali, Alper ve Diego gol attı. Bu 4 oyuncunun 3’ü (Gökhan, Hasan, Alper) deplasmanda golleri buldu. G.Saray’ın kadrosunda F.Bahçe’ye gol atan 5 isim ise şöyle: Selçuk 3 gol, Sneijder 3 gol, Umut 2 gol, Hakan Balta 2 gol, Olcan 1 gol (cezalı)
 
RVP'DEN PATLAMA BEKLENİYOR
 
Sarı-Lacivertliler için geldiğinden bu yana form tutturamayan Robin van Persie’nin büyük önem taşıyan G.Saray maçında göstereceği performans büyük önem taşıyor. Bir türlü çıkış yakalayamayan Hollandalı yıldızdan bu maçta patlama yapması bekleniyor. RvP ve Nani, 2012-13 sezonunda MANU formasıyla G.Saray’a karşı ter dökmüş ancak skora katkıda bulunamamıştı.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim