• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Türk Tekstilciler Heımtextıl Fuarına Çıkarma Yaptı

Türk Tekstilciler Heımtextıl Fuarına Çıkarma Yaptı
Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil'e Türkiye'den 300'e yakın firma çıkarma yaptı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil'e Türkiye'den 300'e yakın firma çıkarma yaptı.

Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olan Heimtexil Almanya'nın Frankfurt kentinde açıldı. Dünyanın 68 farklı ülkesinden 2 bin 700'ün üzerinde firma ev tekstili, otel ve restoran tekstili konusundaki yeni ürünlerini tanıtmak için fuarda stant açtı. Bu yıl 40. kez kapılarını ziyaretçilerine açan uluslararası ev tekstili fuarı 15 Ocak'a kadar devam edecek. Fuarı 70 bine yakın sektör temsilcisinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda nostaljik ürünlerin yanı sıra modern ürünlerden oluşan kreasyonlar göz kamaştırıyor. Türkiye fuara 300'e yakın firma ile katılırken, fuarı ziyarete gelen Türk işadamlarının sayısının oldukça fazla olduğu belirtildi.

Çeyrek asırdır ev tekstili fuarına katıldığını söyleyen AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Türkiye'nin ev tekstili konusunda önemli bir marka olduğunu belirterek ev tekstili konusunda en büyük müşterimizin Avrupa olduğunu söyledi. Nihat Zeybekci, Türkiye'nin ihracatında tekstil ve konfeksiyonun 35 milyar dolarlık paya sahip olduğunu belirterek, tekstil ve hazır giyim sektörünün katma değerinin en çok milli olduğu sektörlerden bir tanesi olduğunu belirterek, bunun ayrıca Türkiye açısından çok büyük bir istihdam kaynağı olduğunu söyledi. Zeybekci, "Yaklaşık 150 milyar dolar olan ihracatımızın içinde 35 milyar dolarlık ihracatın yaklaşık yüzde 25 seviyesinde bir kalemi teşkil ediyor. Son derece önemli bir kalem" dedi.

Tekstil ve hazır giyim sektörünün Türkiye'de yaklaşık 3 milyon dolaylı ve doğrudan bir istihdamı barındıran bir alan olduğuna dikkati çeken Zeybekci, tekstil ve konfeksiyon sektörünün her ne kadar kayıtlı olarak 1 milyon civarında istihdam oluşturuyor gibi görünse de kayıt dışıyla beraber değerlendirildiğinde 3 milyona kadar istihdam sağlayabilen bir sektör olduğunu kaydetti. Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisinin tekstil ve konfeksiyonu bırakarak daha yüksek katma değerli ve teknolojik ürünlerde ihracat payını artırması gerektiği şeklindeki yorumların yanlış olduğunu belirterek, "Tekstil ve konfeksiyon Türkiye'deki genel ekonomi için, makro ekonomi için son derece önemlidir. Dış ticaretimiz için de son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Türk Tekstilciler Heımtextıl Fuarına Çıkarma Yaptı

Türk Tekstilciler Heımtextıl Fuarına Çıkarma Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim