• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Türk Tekstil Sektörüne Alman Desteği

Türk Tekstil Sektörüne Alman Desteği
Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) Başkanı Sami Konukoğlu, tekstilin artık hayatın her alanında olduğunu belirterek,...

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) Başkanı Sami Konukoğlu, tekstilin artık hayatın her alanında olduğunu belirterek, "Toplum hayatında bu denli önem taşıtan sektörümüz, inavasyon ve Ar-Ge ile daha da güçlenecek" dedi.

GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, tekstil sektöründe inovasyon ve araştırma-geliştirme konularını görüşmek üzere Almanya Aachen'den gelen ITA Institut Für Textiltechnik Der Rwth Aachen University (ITA-Aachen) yetkilisi ve ITA-İstanbul Tekstil Araştırma, Eğitim Danışmanlık (İTA-İstanbul) Genel Müdürü Bayram Arslan ile ITA GMBH Genel Müdürü Markus Beckmann'ı ağırladı. Konukoğlu, toplantıya ilişkin değerlendirmesinde, Almanya'da tekstil ve hammaddeleri sektörünün önemli kurumlarından ITA-Aachen ve ITA-Gmbh yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, ITA-Aachen'ın sektörde sahip olduğu know-how ve tecrübelerinin İTA-İstanbul aracılığıyla Türk tekstil sektörüne aktarılması konusunun ele alındığını söyledi. "İTA-İstanbul"un tüm tekstil ve hammaddeleri ihracatçıları birlikleri ile ITA-Aachen ortaklığında bu amaçla kurulduğunu vurgulayan Konukoğlu, Bayram Arslan ve Markus Beckmann'ın, ITA-İstanbul'un yeni materyaller ve ürünler geliştirilmesi, Ar-Ge faaliyetlerine ilişkin testlerin gerçekleştirilmesi ve Ar-Ge danışmanlığı konularında sektöre sunacağı katkılara ilişkin bilgi verdiklerini kaydetti. Konukoğlu, Türk tekstil sektöründe yaşanılan zorlukların aşılabilmesi için farklı çözümler ortaya konulması gerekliliği üzerinde durduklarını, İTA-İstanbul bünyesinde teknik tekstiller konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Tekstilde rekabet avantajı sağlayabilmek için yeni ürünler ve süreçler geliştirilmesi gerektiğini anımsatan Konukoğlu, "Teknik tekstillerin yanında geleneksel tekstilimizde de yeni yaklaşımlar geliştirilmeli. Sektörün gereksinimleri doğrultusunda makine verimliliğinin artırılması çalışmaları yaralı olacaktır" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşılabilmesi için katma değerli üretimin artırılması gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, "Sektör açısından inovasyon elzem bir konu. İnovasyonun disiplinler arası bir süreç olduğu gerçeğinden hareketle enerjiden inşaat malzemelerine, otomotivden medikal tekstile kadar pek çok alanda tekstil ve hammaddeleri sektörü çok önemli potansiyele sahip. Bu kapsamda, üniversiteler ve diğer bilimsel kuruluşlarla işbirliği içinde ortak çalışmalar yürütecek olan ITA-İstanbul'dan, sektördeki tüm paydaşların entegrasyonu ile daha verimli sonuçlar alınabileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Gaziantep'te tekstil sektörünün gerek üretim gerekse ihracat anlamında önemli bir büyüklüğe ulaştığına dikkati çeken Konukoğlu, Gaziantep'in bu gelişmelerden en üst düzeyde yararlanabilmesi için büyük çaba göstereceklerini, sözlerine ekledi.

Türk Tekstil Sektörüne Alman Desteği

Türk Tekstil Sektörüne Alman Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim