• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Türk Spor Dünyası’nın ’Aksakallısı’ Prof. Dr. Tabip Albay İbrahim Öztek

Türk Spor Dünyası’nın ’Aksakallısı’ Prof. Dr. Tabip Albay İbrahim Öztek
Türk Spor Dünyası'nın "Aksakallısı" olarak bilinen Prof. Dr. İbrahim Öztek, birçok görevi profesyonelce yıllardır bir arada yürüttüğünü söyleyerek,...

Türk Spor Dünyası'nın "Aksakallısı" olarak bilinen Prof. Dr. İbrahim Öztek, birçok görevi profesyonelce yıllardır bir arada yürüttüğünü söyleyerek, "Ben 50 senedir zamandan kazanabilmek ve çalışmalarımı sürdürebilmek için her gece 3 saat uyuyorum" ifadelerini kullandı.

Her ülkenin mutlaka aksakallıları vardır. Bu aksakallılar çoğu zaman yaşarken kıymetleri bilinmez. Ancak Türk Spor Dünyası'nın, "Aksakallısı" olarak bilinen Prof. Dr. İbrahim Öztek; spordan tıbba, federasyon başkanlığından antrenörlüğe, fikir adamlığından kitap yazarlığına kadar birçok branşta söz sahibi bir isim. En önemli amacı da, geçleri kötü yoldan kurtarıp iyi bir sporcu olarak yetiştirmek. Lise yıllarından başlayan spor hayatı yaklaşık 55 senedir devam eden Öztek, "Sporcu olarak başlayan hayatım zamanla sayısız milli sporculuk ve teknik direktörlük yaptım. Sonrasında antrenörlük, devamında ise 15 sene Judo, Karate, Kuraş, Aikido, Vuşu, Kungfu Federasyonu Başkanlığı olarak devam ettim" dedi.

Öztek: "Lütfü Savaş ile birlikte Aba Güreşi için çalışıyoruz"

Aynı zamanda bir tıp profesörü olan İbrahim Öztek yaptığı açıklamada, "Tıp, spor, bilim, kültür alanlarında çalışmalarım halen devam ediyor. Aynı zamanda tıp fakültesinde öğretim üyesiyim. Anadolu Aydınlar Ocağı ve Türkiye Olimpian Derneği Genel Başkanlığı görevlerini yapıyorum. Bu güne kadar 22 kitap yazdım. Avrupa ve dünyada da birçok federasyon başkanlıklarında bulundum. Tıp profesörü, patoloji ve sitoloji uzmanı, 360 yayını, Amerikan Dermatoloji Yıllığı dahil 5 kitapta bölüm yazma, Türkiye ve dünyada birincilikler kazanmış araştırmalar, on adet TÜBİTAK teşvik ödülü ve Amerikan Anjioloji Koleji Bilimsel Konsey Üyeliği mevcut. Türkiye Azerbaycan Dev Kardeşlik ve Candaşlık Projesi Başkanlığı, Türk Dünyası'nda Orta Asya, Orta Doğu, Kıbrıs, Kırım, Romanya, Kosova, Bosna, Yunanistan, Irak, Suriye üzerine çalışmalarım, yayınlar ve stratejik araştırmalarım sürüyor. Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Onursal Başkanı'yım. Uluslararası Sigara Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadelede Kültür ve Spor Birliği Başkanı, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu kurucularındanım. Dünya Aba Güreşi Federasyonu'nun, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte başkanlığını yapıyoruz. Lütfü Savaş da eski bir Aba Güreşi sporcusu, bir bilim adamı ve aynı zamanda Hatay'a hayat veren bir insan. Birlikte Aba Güreşi'nin kalkınması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Öztek: "Bu sene katılan ülke sayısı 40'ı bulacak"

2-3 Eylül tarihlerinde Hatay'da düzenlenecek olan 8. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası öncesi çalışmaların son sürat devam ettiğini sözlerine ekleyen Öztek, "Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın verdiği destek ve katkılarıyla Avrupalı birçok devlet ile Türk Dünyası güreşçileri 3 Eylül'de hoşgörü şehrimiz, medeniyetler beşiği Hatay'da olacak. Aba Güreşi Mersah'ında, Er Meydanı'na çıkacaklar. Geçtiğimiz sene düzenlenen şampiyonaya 30'dan fazla ülke katılmıştı. Bu rakam bu sene 40'a ulaşacak. Bu şampiyonada zirveye çıkacağız" diyerek güreş severleri Hatay'a davet etti.

Ilıcak: "Her alanda bir delikanlı canlılığı ve enerjisi ile koşuyor"

Dünya Uyuşturu ile Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Genel Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak ise İbrahim Öztek hakkında yaptığı açıklamada, "Prof. Dr. İbrahim Öztek'e, Türk Spor Dünyası, "Aksakalımız" diyor. Avrupalı Judocular "Judo Papa', Uzak Doğu'da da "Sensei" olarak çağırıyorlar. 50 yıldan fazla Judo, Karate, Kuraş, Aikido, Vuşu, Kungfu ve Türk Dünyası'nda yapılan tüm güreş çeşitlerinin içinde bulunan Öztek'in kurduğu federasyonların birçoğunda birlikte görev yaptık ve halen de yapıyoruz. Bugün 72 yaşında olmakla beraber her alanda bir delikanlı canlılığı ve enerjisi ile koşuyor. Hasta muayene ediyor, Üsküdar Üniversitesi'nde derse giriyor, paneller düzenliyor. Gençler dahi onu yakalaması mümkün gözükmüyor" diye konuştu.

Hayatını spora vakfeden insan İbrahim Öztek

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Kurucularından ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karagöl ise yaptığı açıklamada, "Bir insan düşünün, kendisi tıp doktoru ama spor için her şeyini ortaya koymuş. Hocamız çok başarılı bir patolog. Sadece işine kendini verseydi parasal olarak bugün çok zengin biri olurdu. Ancak uzun yıllar kendisini tanırım. O'nun gayesi insanları kötü alışkanlıklardan korumak için kendini adamış bir değerimiz. Milli sporcu olmuş, federasyon başkanı olmuş, hem de en uzun süre başkanlık yapmış, Türkiye'nin en üst düzeyde siyah kuşağa sahip 72 yaşındaki "Aksakallımız" bizlerden çok ama çok daha dinamik bir isim. Hem tıbbi çalışmalarını sürdürüyor, hem paneller düzenliyor, hem de spor federasyonlarındaki görevlerini aksatmadan ilk günkü aşk ile yapabiliyor. Umarım Türkiye'de bu insanın kıymetini anlar" dedi.

Hatay'da yapılacak güreşlerde de İbrahim Öztek ile birlikte olacaklarını belirten Mustafa Karagöl, bu sene güreşlerin daha da çekişmeli geçeceğine dikkat çekti.

Bugüne kadar Hatay'a gelmesi kesinleşen ülkeler ise şöyle:

1- Altay

2- Azerbaycan

3- Balkar

4- Başkurdistan

5- Çuvaşistan

6- Dağıstan

7- Gagavuzya

8- Hakasya

9- Karaçay

10- Kazakistan

11- Kırgızistan

12- Kırım

13- KKTC

14- Mari-El

15- Moğolistan

16- Nogay Eli

17- Özbekistan

18- Sancak

19- Tataristan

20- Tuva

21- Tümen

22- Türkmenistan

23- Udmurt

24- Yakutistan

25- Almanya

26- Romanya

27- Macaristan

28- Ukrayna

29- İran

30- Acara

31- Türkiye

32- Bulgaristan

33- Rusya

34- Afganistan

Türk Spor Dünyası’nın ’Aksakallısı’ Prof. Dr. Tabip Albay İbrahim Öztek

Türk Spor Dünyası’nın ’Aksakallısı’ Prof. Dr. Tabip Albay İbrahim Öztek

Türk Spor Dünyası’nın ’Aksakallısı’ Prof. Dr. Tabip Albay İbrahim Öztek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim