• BIST 9475.08
  • Altın 2503.661
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8005
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Türk Sanat Müziği Korosu Sezonun İlk Konserini Verdi

Türk Sanat Müziği Korosu Sezonun İlk Konserini Verdi
Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi Konser Salonu'nda, sezonun ilk...

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi Konser Salonu'nda, sezonun ilk konserini verdi.

Bu yıl 41'nci sanat yılını idrak eden Halk Eğitim Merkzi Türk Sanat Müziği Korosu, seçkin bir dinleyici huzurunda konser gerçekleştirdi. Konserin 1'nci bölümünde koro, Şef Hüseyin Erbay yönetiminde Buselik - Şehnaz Buselik ve Hisar Buselik eserlerden oluşan bir repertuvar sundu. Gerek koro, gerekse bu bölümde solo yapan Turan Engin, Adalet Orak, Lütfiye Zengin ve Haşim Dede eserleri tam bir ustalıkla seslendirdiler ve bol bol alkışlandılar.

Konserin 2'nci bölümünde de yine Şef Hüseyin Erbay yönetimindeki koro ve solistler, segâh ve rast şarkılarla dinleyici huzuruna geldiler. Bölüm solistleri Bahar Tunçol, Gökçe Gökben, Yunus Bilgiçli ve Gülşah Zafer Akgül ilk kez A konserde yer almalarına rağmen eserlerini sanki bir radyo sanatçısı gibi kusursuz yorumladılar ve büyük alkış aldılar.

Konserin finalini ise Şef Yardımcısı Figen Alkılıçgil yönetiminde, Koronun "A" Konser solistlerinden Merak Oktay Aydın yaptı. Meral Oktay Aydın, soprano sesi, repertuvarı ve doyumsuz yorumu ile salonu dolduran sanatseverleri adeta büyüledi ve büyük coşkuyla alkışlandı.

Konserin sonunda geçtiğimiz eylül ayında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarını kazanan koro, elemanlarından Bahar Tunçol'a bu başarısından dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Korkmaz tarafından Koro Onur Şilti verildi.

Koro şefi Hüseyin Erbay'a Vali Yardımcısı Şakir Erden, Meral Oktay Aydın'a ise İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özden Akkaya birer büker takdim ettiler.

Konser koronun ve izleyicilerin hep birlikte okudukları Avni Anıl'ın ünlü bestesi "Safalar getirdiniz, safa geldiniz dostlar" şarkısı ile sona erdi.

Türk Sanat Müziği Korosu Sezonun İlk Konserini Verdi

Türk Sanat Müziği Korosu Sezonun İlk Konserini Verdi

Türk Sanat Müziği Korosu Sezonun İlk Konserini Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim