• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Türk-Rus İş Forumuna doğru

Türk-Rus İş Forumuna doğru
DKİB Başkanı Gürdoğan: "Biz kapıları açtık, şimdi sıra iş adamlarımızda"

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yarın yapılacak Türk-Rus İş Forumuna ilişkin, "Biz kapıları açtık, şimdi sıra iş adamlarımızda" dedi.

Gürdoğan, yaptığı açıklamada, Rusya Federasyonu'nun Karadeniz’e yakın bölgeleri ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Ekonomi Bakanlığının koordinatörlüğü ve DKİB organizasyonunda yarın Trabzon'da Türk-Rus İş Forumu düzenleneceğini ifade ederek, Rusya Federasyonu'nun Doğu Karadeniz'e yakın Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi cumhuriyetlerinden Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti ile Dağıstan Cumhuriyeti'nden toplam 27 kişilik kamu ve özel sektör temsilcilerinin foruma katılacağını söyledi.

Rus heyetinde bulunan bakan yardımcılarının da kamu kurumlarının temsilcileri ile resmi görüşmeler yapacağını anlatan Gürdoğan, konuk iş adamlarının ise bölgedeki iş adamları ile ikili iş görüşmeleri yapacağını ifade etti.

Gürdoğan, Rusya'nın Doğu Karadeniz'e olan yakınlığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Gürcistan üzerinden kara yolu ile Kazbegi-Verhni-Lars kapısından kısa mesafe ile ulaşma imkanı bulunan Rusya Federasyonu’nun Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti ile Dağıstan Cumhuriyeti, bölge dış ticaretimiz açısından önemli fırsatlar sunmakta ve bundan dolayı da bu bölge cumhuriyetleri ile Doğu Karadeniz arasında ilişkilerin geliştirilmesi büyük önem ihtiva etmektedir. Bu kapsamda Trabzon’da gerçekleştirilecek olan Türk-Rus İş Forumuna özellikle ihracatçılarımızın katılımını önemsemekteyiz. Heyette bulunan firmalar özellikle inşaat mamulleri ağırlıklı alanlarda talepte bulundukları ürünlerle ilgili bölge iş adamlarımızla görüşme imkanı bulacaklar. Biz kapıları açtık şimdi sıra iş adamlarımızda."

Foruma Kuzey Osetya'dan iki bakan yardımcısının katılacağını da vurgulayarak, "Turizm İşletme ve Yatırım Politikası Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Kuzey Osetya Turizm Yatırım Politikalar Bakanlığı’ndan uzmanlar da programa katılım gösterecek. Gelecek iş adamları bölge iş adamlarımız ile ikili görüşmeler yapabilecekler. Misafirlerimiz program kapsamında Trabzon Limanı ile Serbest Bölgeyi de gezecekler" dedi.

Yarın Kaşüstü’ndeki Novotel’de başlayacak iş forumunda, açılışın ardından iş adamlarının ikili görüşmeler yapacağı belirtildi.

haber_resim10_06_2013_17_23_01.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim