• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Türk Ressamların Büyük Başarısı

Türk Ressamların Büyük Başarısı
Tayvan'ın Taipei Sanat Fuarı'nda 73 ülkeden 5 bin ressamın yaklaşık 10 bin eserle katıldığı dünyanın en prestijli yarışmasında Antalyalı iki ressam...

Tayvan'ın Taipei Sanat Fuarı'nda 73 ülkeden 5 bin ressamın yaklaşık 10 bin eserle katıldığı dünyanın en prestijli yarışmasında Antalyalı iki ressam finale kalmayı başardı.

Dünyanın en prestijli organizasyonlarından olan Tayvan'ın Taipei Sanat Fuarı'na, Antalya'dan ressam Pınar Toker iki eseri ile katıldı. 73 ülkeden 5 bin ressamın 10 bin eserle katıldığı yarışmada, Toker'in Galata Köprüsü, balıkçılar ve Ayasofya Cami'nin yer aldığı yağlı boya çalışması finale kalmayı başardı. 10 bin çalışma arasından eseri ilk 100'e kalan Pınar Toker, "Uluslararası ve önemli jürinin yer aldığı önemli bir organizasyona ilk olarak başvurum kabul edildi. Çocukluğumdan bu yana resimlerle uğraşıyorum. Birçok sergim ve önemli çalışmalarım oldu. Ama en önemlilerinden birisi Tayvan'daki Sanat Fuarı'nda, dünyaca ünlü sanatçılar arasında çalışmamın yer almasıydı" dedi.

"TEMASI DOĞA VE İNSAN"

Okuma yazmayı öğrenmeden önce resim çizmeye başladığını aktaran Toker, "Eğitimci bir ailenin çocuğu olduğum için küçüklüğüm okul bahçesinde geçti. Resim, hayatımın hep parçası oldu. Kara kalemden, yağlı boyaya her çeşit resim çiziyorum. Sanatım, bütün duyularımla algıladığım dünyayı yansıtıyor. Doğaya ve insana olan hayranlığım, hayatımı etkileyen her şey, kısacası doğa ve insanlar ana ilham kaynağım. Özellikle insanların ruh, tutumlarının yanı sıra görünümleri, davranış ve doğaları içinde gerçekleşen tüm karmaşık süreçlerine odaklanıyorum" diye konuştu.

"EMEKLİ ÖĞRETMEN DE FİNALE KALDI"

Aynı yarışmada emekli matematik öğretmeni İsmail Türel'in, akrilik yöntemle çizdiği Galata Kulesi de finale kalmayı başardı. 2002 yılında emekli olduğunu dile getiren Türel, 20 yıldır resimle uğraştığını söyledi.

Bugüne kadar birçok sergi açtığını ifade eden Türel, "Amacım resim sanatında marka olmak. Bakanların, bu İsmail Türel'in resmidir demelerini istiyorum. Kendime ait bir tarzım var. Evimi sanat merkezi haline getirdim. İki günde akrilik yöntemle çizdiğim Galata Kulesi, Tayvan'ın Taipei Sanat Fuarı'nda finale kaldı. Bu benim için büyük bir onur. İnşallah birincilik Türkiye'ye gelir" dedi.

Türk Ressamların Büyük Başarısı

Türk Ressamların Büyük Başarısı

Türk Ressamların Büyük Başarısı

Türk Ressamların Büyük Başarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim