• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Türk Polisi 171 Yaşında

Türk Polisi 171 Yaşında
10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümü kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü Atatürk anıtına çelenk koydu.

10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümü kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü Atatürk anıtına çelenk koydu. Törene, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Emniyet Müdürlüğü personeli ve MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz katıldı.

Anıtta saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya Anıt Özel Şeref Defterini imzaladı. Çetinkaya, Anıt Şeref Defterine, "Mazisi, şan, şeref ve başarı ile dolu Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere manevi huzurunda bulunmaktayız. Günümüzde güvenlik hizmetlerinin daha etkin bir biçimde sunulabilmesi, toplumun beklentilerine daha hızlı cevap verilebilmesi ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulabilmesi için vatandaşlarımızla kurulacak olumlu ve sürekli bir iletişim büyük önem arz etmektedir. Bugün Türk Polis Teşkilatı olarak, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere göstermiş olduğu bağlılık ile Türk Milletinin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başarmıştır. Gücünü yasalardan ve desteğini aziz milletimizden alan teşkilatımız, dün olduğu gibi bugün de milletimizin birlik ve dirliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast etmek isteyen her türlü terör örgütü ve yandaşlarına karşı kahramanca mücadele etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Devletimiz ve Milletimizin selameti uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, halen teröre karşı mücadele eden kahraman asker ve polislerimizi Allah'a emanet ediyor, aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Emniyet Müdürü Çetinkaya ve beraberindeki heyet Vali Vekili Salih Gürhan'ı makamında ziyaret etti. Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, terörle mücadelede şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş tüm polisler için Kurşunlu Camii'nde Mevlid-i Şerif okutulurken, Kurşunlu meydanında da lokma döktürüldü.

Türk Polisi 171 Yaşında

Türk Polisi 171 Yaşında

Türk Polisi 171 Yaşında

Türk Polisi 171 Yaşında

Türk Polisi 171 Yaşında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim