• BIST 9716.35
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Yılı

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Yılı
Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci yıl dönümü Bilecik Bozüyük ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci yıl dönümü Bilecik Bozüyük ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende ilk olarak Emniyet Müdürü Hakkı Güner tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Emniyet Müdürü Hakkı Güner tarafından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapıldı. Güner, halktan kopuk bir görev anlayışı ile başarılı olmanın mümkün olamayacağını söyledi. Bozüyük'ün huzurlu bir ilçe olmasındaki en büyük payın Bozüyük halkının olduğunu ifade eden Güner, "Polis Anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir. Polisin hedefi öncelikle suçun işlenmesini önlemektir. Eğer suç işlenmiş ise suç ile ilgili delilleri ve şüphelileri tespit ederek yakalayıp Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etmektir. Her türlü gerici akımlara, bölücü teröre karşı ve gençliğimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadele, trafik terörü başlıca öncelikli görevlerimiz arasındadır. Bunlarla mücadeleye aralıksız devam edilecektir. Tüm bu görevleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içerisinde insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak kişilerin ve toplumun refah huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır. Polisin her zaman vatandaşın yardımına ihtiyacı vardır. Halktan kopuk bir görev anlayışı ile başarılı olmak mümkün değildir. Bozüyük ilçemizin huzurlu bir ilçe olmasındaki en büyük pay şüphesiz ki Bozüyük halkınındır. Huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız destek ile sağladık. Yine sizlerden aldığımız destek ile huzur ortamı devam edecektir" dedi.

Daha sonra Polis Haftası kapsamında düzenlenen polis konulu şiir ve kompozisyon dalında birinci olan eserler, öğrenciler tarafından okundu. Devamında şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere protokol mensuplarınca hediyeleri verildi. Tören sonrasında İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner tarafından emniyet müdürlüğü lokalinde tebrikler kabul edildi.

Törene, Güner'in yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Kösemen, TSO Başkanı Buğra Levent, İl Genel meclis üyeleri Ahmet Eren ve Zeki Uyanık, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri, vatandaşlar ve ilçe emniyet müdürlüğü birim amirleri ve personeli katıldı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Yılı

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Yılı

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Yılı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim