• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Türk Polis Teşkilatı, 171. Yıldönümünü Kutladı

Türk Polis Teşkilatı, 171. Yıldönümünü Kutladı
Türk Polis Teşkilatı'nın 171. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu'da tören düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu'da tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törende Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan ile Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ömer Sülün, Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, başta yaşam hakkı olmak üzere, hayatın akışı içerisinde birey ve toplum tarafından kazanılmış maddi ve manevi tüm değerlerin korunması, mutluluk ve refahın temel şartı olan huzur ve güvenliğin temin edilmesi gibi ulvi bir vazifeyi üstlendiklerini belirtti. Yoldan, "Teşkilatımızın kuruluşu 10 Nisan 1845 tarihinde yayımlanan Polis Nizamnamesiyle gerçekleşmiştir. Kamu güvenliğinin sağlanması, halkımızın ırz, can ve mal emniyetinin korunması, suçun önlenmesi, işlenmiş olan suçlarda ise failin yakalanarak adalete teslim edilmesinde büyük gayret ve fedakârlık gösteren teşkilatımız, geçtiğimiz 171 yıl boyunca sürekli olarak kendisini geliştirmiş, çağa uygun olarak gelişen bilim ve teknolojinin şartlarıyla orantılı olarak kendini yenilemiştir" dedi,

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Kastamonu'nun asayiş hizmetlerinden memnuniyette yüzde 92.8 gibi bir oranla tüm İller arasında 3. sırada yer aldığını hatırlatan Yoldan, "Asayiş ve idari hizmetlerin yanında, bütün yurtta olduğu gibi ilimizde de trafik dahil terörün her türlüsü ile mücadele, uyuşturucu ile mücadele ve organize suçlarla mücadele önemli görevlerimiz arasındadır. Bunlarla mücadelemiz aralıksız ve tavizsiz devam etmekte ve edecektir. Halkımızın sevincine ve tasasına ortak olmayı kendisine amaç edinmiş İl Emniyet Müdürlüğümüz, temel görevi olan suçun önlenmesi, suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesinin yanında; toplumu güvenlikle ilgili hususlarda bilinçlendirme ve özellikle gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan koruyup onları başta spor olmak üzere, faydalı ve güzel etkinliklere yönlendirme amacı taşıyan faaliyetlerinden dolayı takdir toplamaktadır" diye konuştu.

Kamunun huzuru ve güvenliğini sağlarken hukukun üstünlüğü ilkesi ışığında ve toplumun desteğini alarak görev yapmanın, hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı değil, hak ve özgürlüklerin teminatı olan bir polislik anlayışına sahip olduklarını söyleyen Yoldan, "Devletine ve milletine sadakatini, İstiklal harbinde gösterdiği yüksek duruşla ispat etmiş olan sevgili Kastamonu halkının, polisine duyduğu güven ve yürüttüğümüz faaliyetler esnasında sağladığı yardımlar ise bizleri memnun etmekte vazife hususunda gayretlerimizi arttırmaktadır" şeklinde konuştu.

Törenin ardından Emniyet Müdürlüğünde davetlilere ikramda bulunuldu.

Türk Polis Teşkilatı, 171. Yıldönümünü Kutladı

Türk Polis Teşkilatı, 171. Yıldönümünü Kutladı

Türk Polis Teşkilatı, 171. Yıldönümünü Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim