• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

'Türk pilotların serbest bırakılması yakın'

Başbakan Erdoğan'ın, 'En kısa sürede ulaşacağız' dediği Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili yeni gelişmeler var. Hem Lübnan hem de Türk makamlarından, pilotların kısa süre içinde serbest bırakılacağı açıklamaları geldi.
"Lübnan’da kaçırılan 2 Türk pilotu Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın serbest bırakılması yakın..."
 
Açıklama Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil’den geldi.
 
Şerbil, "Suriye'nin Azez bölgesinde kaçırılan 9 Lübnan vatandaşı, ülkelerine teslim edilmek üzere önümüzdeki saatlerde Türkiye'de olacak. Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması ise yakın" şeklinde konuştu.
 
Şerbil, 9 Lübnanlının ve Türk pilotların ne şekilde serbest bırakılacaklarına dair ayrıntılı bilgi vermezken, bir açıklama da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, pilotlarla ilgili çok olumlu gelişmeler yaşandığını ve konunun büyük ölçüde hallolduğunu söyledi. 
 
Bir televizyon programında konuşan Davutoğlu şunları söyledi: 
"Son günlerde telefon diplomasisi yanında, alanda MİT Müsteşarlığının çok yoğun çabaları var. 
 
Sayın Başbakanımız bizzat süreçleri takip etti. Bu bayramda da bununla ilgili yoğun mesai içinde olduk. Bugün itibarıyla biraz önce Lübnan Başbakanı Sayın Mikadi de teyit etti, çok olumlu gelişmeler var. Mikadi de bu olumlu gelişmelerin seyri konusunda bana bilgi aktardı. Ama tabii bizim bir prensibimiz vardır. Vatandaşlarımız bize doğrudan ulaşmadan bu konuda hep temkinle hareket ederiz. Başbakanımızın da dediği gibi olumlu bir seyir var.
 
Saatler, günler itibarıyla inşallah pilotlarımıza kavuşacağız. Onlar ailelerine kavuşacaklar. Bu konuda engellerin büyük ölçüde kalktığını söyleyebilirim. Son prosedür olarak bir takım güvenlik tedbirleri de dahil olmak üzere, atılması gereken adımlar var. Katkıda bulunan herkese teşekkür borçluyuz."
 
Pilotların aileleriyle de görüştüğünün altını çizen Davutoğlu, onların da büyük bir heyecan içerisinde olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "İnşallah bu mutlu haberi en kısa zamanda vereceğiz diye ümit ediyoruz" diye konuştu.
 
BAŞBAKAN AİLEYİ ARAMIŞTI
 
Başbakan Erdoğan, bugün konuyla ilgili pilotlardan Murat Akpınar'ın eşini telefonla aramış ve, "En kısa sürede pilotlara ulaşacağız. Hayırlı, mutlu sona çok yakınız her an netice alabiliriz" demişti. 
 
THY’de görev yapan Türk pilotlar Akpınar ve Ağca, 9 Ağustos’ta Beyrut’ta konaklayacakları otele giderken silahlı saldırganlar tarafından kaçırılmış, olayı ‘İmam Rıza’nın Ziyaretçileri’ adlı grup üstlenmiş ve grup, pilotlar karşılığında Suriye’deki 9 Lübnanlı esirin serbest bırakılmasını istemişti.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim