• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Türk Ocakları’ndan 3. Geleneksel Birlik Kahvaltısı

Türk Ocakları’ndan 3. Geleneksel Birlik Kahvaltısı
Düzenli şekilde sürdürdüğü konferanslar, ocak sohbetleri ve sosyo-kültürel etkinlikler ile her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşarak büyüyen Türk...

Düzenli şekilde sürdürdüğü konferanslar, ocak sohbetleri ve sosyo-kültürel etkinlikler ile her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşarak büyüyen Türk Ocakları Karabük Şubesi, 3. geleneksel kahvaltı programını gerçekleştirdi.

150'ye yakın davetlinin katıldığı kahvaltı programına Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Yavuz ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Bülent Aksoy Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, Kamu-Sen İl Başkanı Turgut Kurtoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sendika temsilcileri, Karabük Üniversitesi öğretim elemanları, sanayi ve iş adamları, basın temsilcileri ile katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı Yrd. Doç. Taşkın Deniz, Türk Ocakları'nın, tüzüğünde de belirtildiği üzere; Türk-İslam kültür, ahlak ve düşünce yaşamının geliştirilmesi, toplumsal yapının sağlamlaştırılarak milli birliğin kuvvetlendirilmesi amacı ile kurulduğunu ifade ederek, "Amaçlarına uygun olarak sohbetler, seminerler ve konferanslar düzenlemekte, Türk coğrafyası - tarihi - edebiyatı ve sanatları ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. Türk fikir yaşamının gelişimine ve gençlere aktarılması konusunda hizmet etmektedir. Karabük Şubemiz ise 2008 yılında açılarak çalışmalarına başlamıştır. 2013 yılından beri yönetimde bulunuyoruz ve geçen 2.5 yıllık süre içerisinde onlarca ocak sohbeti, 16 konferans, 2 kahvaltı programı, 1 çalıştay ve değişik konularda çok sayıda sosyo-kültürel faaliyetler düzenledik. İlimiz mülki idari yöneticilerine, sanayi ve iş adamalarına, sivil toplum örgütlerine ve üniversitemiz personeline ziyaretlerde bulunuyoruz. bırakmayan kurucu üyelerimize, yönetim kurulumuza, gençlik kollarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. 1 sene içerisinde önemli gelişmeler yaşandı. Bunlardan beklide en önemlisi Türk Ocakları Karabük Şubesi olarak binamızın Karabük'e taşıdık. Binamızın Karabük'e taşınmasında emeği geçen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Gelenekselleştirdiğimiz ve ocağımıza yakışır şekilde ilimizin pek çok sosyo-kültürel kesimini bir araya getirdiğimiz birlik kahvaltımıza katılan genel merkez yöneticilerimize, vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ederiz." diyerek sözlerine son verdi.

Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı Yrd. Doç. Taşkın Deniz'in ardından konuşan Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Yavuz, Dünya'da Türk milletinin başındaki gayelerden daha fazla gayesi olan bir toplumun olmadığını dile getirerek başladığı konuşmasında, "Bizim dünya tarihi içinde aldığımız yer, edindiğimiz misyon herhalde bu gayelerin temel sebebi olarak ortaya çıkıyor. Dünyada kurulmuş 6 büyük imparatorluğun üçünü Türklerin kurması sıradan bir iş değil ve üç tane büyük imparatorluk kuran Türkler'in başında da böyle büyük gayelerin bulunması da ve hiçbir zamanda bitmeyecek olması da tesadüf değil. Dünya'da herhalde Türklerin dostunun olmayışının sebebini biliyoruz da tek başına mücadele etmek zorunda kaldığı ve Dünyanın ortak düşman olarak gördüğü Türklerdir. Türkler derken genel mana da Dünya'nın ve Türklerin derdini dert edinmemiş kişilerden bahsetmiyorum. Türk milletinin gayelerini kendine gaye eden kişilerden yani bizim gibi Türk milliyetçisi olan kişilerden bahsediyorum. Dünya şunu biliyor ki dünyanın kurtuluşu gerçek anlamda dünyadaki insanların iyiliğini hedef edinmiş olan bir milletten olacaktır. Bu millet en has duygularıyla Türk milliyetçiliğini içselleştirmiş olan sizlerden çıkacaktır. Müslümanlığı kendine şiar edinmiş doğru yaşayan kişilerden olacaktır. Bundan dolayı ortak düşman Türk milliyetçileridir" dedi.

Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz, son dönemde yaşanan olayların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası ve vatanın bütünlüğü açısından ne denli önemli olduğunu belirterek dış politikalarda Rusya - Suriye - Irak - IŞİD konularında yaşanan sorunlara, Suriye sınırında Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadıkları sorunları ve bu sorunların çözümü için neler yapıldığını anlattı.

Kahvaltı programı hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Türk Ocakları’ndan 3. Geleneksel Birlik Kahvaltısı

Türk Ocakları’ndan 3. Geleneksel Birlik Kahvaltısı

Türk Ocakları’ndan 3. Geleneksel Birlik Kahvaltısı

Türk Ocakları’ndan 3. Geleneksel Birlik Kahvaltısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim