• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Türk Ocaklarında Başkanlık Koltuğu Çocuklara Teslim Edildi

Türk Ocaklarında Başkanlık Koltuğu Çocuklara Teslim Edildi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk Ocağı Malatya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Canpolat, koltuğuna ilkokul öğrencisi Oğuz...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk Ocağı Malatya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Canpolat, koltuğuna ilkokul öğrencisi Oğuz Günata devretti.

Türk Ocakları Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Yrd. Doç Dr. Mustafa Canbolat 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Canbolat "Bu anlamlı günde amaç çocukların birkaç gün eğlendirilmesinden ziyade, çocuk sorunlarını kamuoyunun gündemine taşımaktır. 1 Nisan 1929 tarihinden itibaren Türk Ocakları Genel Merkezi'nde Çocuk Haftasıyla ilgili hazırlıklar yapılmaya başlanmıştır. Bu çerçevede konferanslar verilmesi, eğlenceler düzenlenmesi, annelere çocuk bakımı eğitimlerinin verilmesi, çocuklara hediyeler verilmesi gibi faaliyetler planlanmıştır. Tabii 1920'lerin Türkiye'sinde değiliz şu an. Ülkemizin imkanları muhakkak ki çok daha ileridir her konu da. Ancak halen sokaklarda yaşayan çocuklar, küçük yaşta evlendirilen çocuklar, şiddete maruz kalan çocuklar, küçük yaşlarda ağır işlerde çalıştırılan çocuklar, cahil anne-baba elinde büyüyen çocuklar, dilendirilen çocuklar, kaliteli eğitim hizmeti alamayan çocuklar, sağlıklı beslenemeyen çocuklar, Suriye krizi nedeniyle ülkemize kaçmak zorunda kalan göçmen çocuklar ve en önemlisi baba sıcaklığından yoksun bir şekilde büyüyecek olan şehit çocukları gibi çocuk sorunları günümüzde de en önemli sorunlar olarak önümüzde durmaktadırlar. Devletimiz büyüktür. El birliği ile bu meseleleri muhakkak ki halledeceğiz. Önemli olan 78 milyon olarak birliğimiz ve beraberliğimize yönelik tehditlerin farkında olalım.23 Nisan'da çocukların yöneticilerimizin koltuklarına bir günlüğüne de olsa oturmaları geleneği de 23 Nisan 1929 yılında Türk Ocağı Reis'i koltuğunun çocuklara teslim edilmesiyle başlamıştır. Bu vesileyle biz de bugün başkanlık koltuğumuzu Oğuz kardeşimize bırakıyoruz" diye konuştu.

Canbolat'ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı koltuğuna Oğuz Günata oturdu. Günata, burada yaptığı konuşmada "Bu gün 23 Nisan bu vesileyle bu koltuğu bana teslim eden değerli başkanıma ve büyüklerime teşekkür ediyorum. Gençlerden tek isteğim vatana ve millete bağlı olmaları. Ne Mutlu Türk'üm diyene" şeklinde konuştu.

Türk Ocaklarında Başkanlık Koltuğu Çocuklara Teslim Edildi

Türk Ocaklarında Başkanlık Koltuğu Çocuklara Teslim Edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim