• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Türk Nöroşirurji Derneğinden Doktor Coşkun Yolaş’a Bilimsel Araştırma Dalında Birincilik Ödülü

Türk Nöroşirurji Derneğinden Doktor Coşkun Yolaş’a Bilimsel Araştırma Dalında Birincilik Ödülü
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği'nde görev yapan Dr. Coşkun Yolaş, 2015 Yılı Türk Nöroşirurji Derneği "en iyi bilimsel...

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği'nde görev yapan Dr. Coşkun Yolaş, 2015 Yılı Türk Nöroşirurji Derneği "en iyi bilimsel araştırma ödülü'ne layık görüldü.

Dr. Coşkun Yolaş'ın yaptığı "Subaraknoid kanamadan sonra koroner artervazospazımı oluşumunda nodoz ganglion dejenerasyonunun etkileri (Beyin Kanamalarından Sonra Oluşan Kalp Durmalarının Sebebi)" bilimsel araştırma çalışması ile Türkiye birincisi oldu.

Merkezi Ankara'da bulunan Türk Nöroşirurji Derneği Türkiye'de görev yapan yaklaşık iki bin Beyin Cerrahının katıldığı Bilimsel Araştırma ve çalışma dalında 2015 yılının en değerli çalışmasını, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Doktorlarından Coşkun Yolaş ve arkadaşlarının yapmış olduğu Beyin Kanamalarından Sonra Kalp Durmalarının Sebebi'konulu Bilimsel Araştırma çalışmasını seçerek birincilik ödülüne layık gördü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Coşkun Yolaş; "Yapılan çalışma ile birinci olarak ödülü Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kazandırdığımız için çok mutluyum. Yaptığımız bu çalışma ile birincilik ödülüne layık görülmemin yanında burada benimle birlikte görev yapan arkadaşlarıma da bir teşvik olur ümidi içerisine girdim. Benim için en büyük getirisi de bu olur diye düşünüyorum." dedi.

Bu yöntemin Türk Nöroşirurji Derneği tarafından çok beğenildiği için ödüle layık görüldüğünü söyleyen Dr. Coşkun Yolaş inşallah bunun devamını da getirmeyi düşünüyorum ifadelerini kullandı.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, "Biz Birliğimize bağlı Eğitim ve Araştırma hastanesinde eğitim ve araştırmaları öteden beri destekliyoruz. İnşallah Dr. Coşkun Yolaş'ın bu çalışması diğer doktor arkadaşlarımızı da teşvik eder. Bilimsel araştırma ve çalışmalarda başka ödüller de almak istiyoruz ve alacağız da" dedi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici ve Başhekimi Prof. Dr. Bilgehan Erkut, "Dr. Coşkun Yolaş'ın aldığı birincilik ödülü ile ilgili açıklamada Hastanemizden bir Doktorumuzun böyle bir çalışma yapması ve bu çalışmanın yapılan değerlendirmelerde birinci olması bizi ziyadesi ile onurlandırdı. Değerli Doktorumuzu 8 Nisanda Antalya'da alacağı en iyi bilimsel çalışma ödülünden dolayı kutluyor hayırlı olsun diyorum." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim