• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Türk mühendisi dünyada bir ilke imza attı

inPOS markası ile ödeme sistemleri pazarında yerini alan İnformatik Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Ademoğlu, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ürünleri ile dünyada bir ilke imza attıklarını ifade etti.
nformatik Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Aykın Ademoğlu, yazarkasa POS cihazı üretiminin dünyada bir ilk olduğuna işaret ederek inPOS markasıyla bu pazarda yerlerini aldıklarını söyledi. 2008 yılından bu yana global markalara yüksek teknolojili ürünler de ürettiklerini anlatan Aykın Ademoğlu,  yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket olarak amaçlarının Türkiye’de üretim alanlarını genişletmek ve yurtdışına katma değerli teknoloji ihracatında zirveye çıkmak olduğunu ifade etti. 
 
YÜZDE 100 YERLİ ÜRETİM
 
Yazar kasa POS cihazının üretiminin dünyada bir ilk olduğuna değinen Aykın Ademoğlu, “inPOS markalı yazarkasa POS cihazımızın hem yazılım hem de donanımını tamamen kendi bünyemizde tamamladık. Şu anda yazarkasa pos sektöründe yüzde 100 yerli üretim olan ve Türk mühendis-yazılımcıları tarafından geliştirilen tek ürün inPOS. 
 
TÜRKİYE ADINA MUTLUYUZ
 
Rakip markaların hepsi ya ürünü Uzakdoğu’da üretiyorlar ya da yabancılarla teknoloji ve lisans anlaşmalarına bağımlı üretim yapıyorlar. Biz, tamamı Türkiye’de üretilen ve rakiplerinden daha üstün özelliklere sahip bir ürün ortaya çıkarmaktan hem şirketimiz hem de Türkiye adına büyük gurur duyuyoruz. Ar-Ge tarafındaki gücümüz bize bu konuda çok destek oldu. Rakipleri arasından fark yaratan özellikleriyle öne çıkan bir ürün geliştirmiş olduk” ifadesini kullandı. 
 
YAZARKASA POS SEÇERKEN PİL GÜCÜNE BAKIN
 
İşletmelerin şimdiye kadar kullandıklarından daha teknolojik bir ürün kullanacağına işaret eden Ademoğlu, bu yüzden  cihazın doğru kullanıma olanak sağlayacak özelliklerde olmasına çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ademoğlu, ürün seçerken işletmelerin dikkat etmesi gereken hususları şöyle aktardı: “Yazarkasa pos cihazlarının en önemli bileşenlerinden biri pilleri. Pilin  kapasitesi, kullanım ömrü ve kalitesidir. Bugün hemen hemen herkesin bir mobil cihaz kullanım deneyimi var. Özellikle cep telefonlarında da görüyoruz, pil ömrü kısa olursa diğer özelliklerinin bir anlamı kalmıyor. “
 
HAFİF VE KİLLANIMI RAHAT
 
Ademoğlu, inPOS markalı ürünlerinin özelliklerini şöyle özetledi: “Yazar kasa ve POS işlemlerini tek bir tuş takımı üzerinde birleştirdik. Menülerde kaybolmadan işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirebiliyorsunuz. Ergonomik yapısı ve hafifliğiyle mobil kullanımı çok daha rahat .”
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim