• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Türk Lions Derneği’nden Sığınmacılara Destek

Türk Lions Derneği’nden Sığınmacılara Destek
Türk Lions Derneği, "Bir Can Daha Kurtarılsın" projesi adı altında, Avrupa'ya göç etmek isteyen ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince denizde boğulmaktan...

Türk Lions Derneği, "Bir Can Daha Kurtarılsın" projesi adı altında, Avrupa'ya göç etmek isteyen ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince denizde boğulmaktan kurtarılan sığınmacılara yardım eli uzattı.

60 bin dolarlık bütçe ile içlerinde havlu, battaniye, ayakkabı, su, enerji içeceği gibi malzemelerin bulunduğu 2 bin 300 sırt çantası hazırlayan Türk Lions Derneği, bu çantaları Sahil Güvenliğe teslim ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince denizden kurtulan yasa dışı göçmenlerin ilk gereksinimlerini karşılayacak malzemelerden oluşan çantalar için destek veren Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Mevlüt Güven başkanlığında ve Hayri Tuna Yükselen koordinatörlüğünde hazırlanıyor. 60 bin dolar maliyet ile içlerinde çeşitli ürünlerin ve eşyaların yer aldığı çantalar İzmir Turan, Dikili, Ayvalık Cunda, Edremit Küçükkuyu, Seferihisar Sığacık, İzmir Çeşme, Kuşadası, Didim, Bodrum ve Datça'da Sahil Güvenlik birimlerine teslim edilmeye başlandı.

118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Lion Mevlüt Güven, "ülkemizde bulunan 3.5 milyon sığınmacılarla ilgili insani yardım çalışmalar yapıyoruz. Vakfımızdan 60 bin dolar kaynak sağladık. Sığınmacıların büyük bir bölümü denizde bir felaketle karşılıyorlar. Sahil güvenliğimiz sığınmacıları kurtarıyor. İlk yardım için çantalar hazırladık. İlk başta yapılması gerekilen her türlü ihtiyaç bu çantalarda yer alıyor. Bu çantaları güvenlik birimlerine teslim ediyoruz. Sahilden kurtarılan çıkarıldığında her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak bu çantalar ile yaşamlarını sürdürebilecek. Bir can daha kurtarılması çok önemli" dedi.

Türk Lions Derneği’nden Sığınmacılara Destek

Türk Lions Derneği’nden Sığınmacılara Destek

Türk Lions Derneği’nden Sığınmacılara Destek

Türk Lions Derneği’nden Sığınmacılara Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim