• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Türk Kızılayı’ndan 2 Bin Kişiye Yemek İkramı

Türk Kızılayı’ndan 2 Bin Kişiye Yemek İkramı
Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla cuma namazı sonrası yemek...

Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla cuma namazı sonrası yemek ikramı yapıldı.

Türk Kızılayı Adana Şubesi, Çanakkale şehitlerini, Sabancı Merkez Camii avlusunda düzenlenen etkinlikle andı. O dönemin doktor, hemşire ve asker kıyafetlerini giyen Kızılay gönüllüleri, kurulan sıhhiye çadırında Çanakkale ruhunu canlandırdı. Etkinlikte, cuma namazını kıldıktan sonra camiden çıkan yaklaşık 2 bin kişiye, Türk Kızılayı aşçıları tarafından hazırlanan etli pilav ve ayranlar dağıtıldı.

Cami cemaati etli pilav ve ayran ikramına yoğun ilgi gösterirken, Adana Valisi Mustafa Büyük, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut ve İl Müftüsü Arif Gökçe elleriyle vatandaşlara pilav dağıttı. Etkinlikte birçok vatandaş, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ile Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın da katıldığı etkinlik sonrası, o dönemi canlandıran Kızılay gönüllüleri ile hatıra fotoğrafı çektirildi.

"BİZ ORADAYDIK"

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 101 yıl önce "Hilal-i Ahmer" olarak Çanakkale'de cephede yaraları saran Türk Kızılayı'nın, bugün de halkın yanında, hizmetinde olduğunu belirterek, "O gün sıhhiye çadırlarımızla, çayhanelerimizle Çanakkale'de askerlerimize destek oluyorduk. Bugün de yine halkımızın yanındayız. Çanakkale'de hiç düşünmeden canını feda eden şehitlerimizi ve gazi olup daha sonra vefat eden büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Ayrıca, bu anlamlı günde Adanalı dostlar, kan bağışı yaparak bizleri duygulandırdılar. Bugüne de ayrı bir anlam kattılar" dedi.

18 Mart'ın milletimiz için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Saygılı, "Mucizelerin gerçekleştiği, azmin zaferi Çanakkale'yi anarken, "Biz Oradaydık" sloganıyla şimdi de gönüllü ve profesyonel ekibimizle birlikte milletimizleyiz" diye konuştu.

Türk Kızılayı’ndan 2 Bin Kişiye Yemek İkramı

Türk Kızılayı’ndan 2 Bin Kişiye Yemek İkramı

Türk Kızılayı’ndan 2 Bin Kişiye Yemek İkramı

Türk Kızılayı’ndan 2 Bin Kişiye Yemek İkramı

Türk Kızılayı’ndan 2 Bin Kişiye Yemek İkramı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim